Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Παρεμβάσεις σήμερα στους χώρους δουλειάς για την κλαδική Σύμβαση

Προετοιμάζεται στον κλάδο η απεργία της 6ης Απρίλη

Από εξόρμηση χτες στη ΦΑΜΑΡ
Από εξόρμηση χτες στη ΦΑΜΑΡ
Παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς για το ζήτημα της κλαδικής Σύμβασης και την προετοιμασία της απεργίας οργανώνουν σήμερα Τετάρτη, σε συνέχεια αντίστοιχων που πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία της. Με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ), η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση «μένει ανεκπλήρωτο από το 2010, ενώ η φαρμακοβιομηχανία αναπτύσσεται με επενδυτικά σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδότηση από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης», υπενθυμίζει η Ομοσπονδία. Οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν στο έπακρο «το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία, από όλα τα κυβερνητικά κόμματα και σχήματα, και έχει επιφέρει πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις και διαπραγματεύσεις». «Σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους εργαζόμενους, αφού ο μισθός εξανεμίζεται με τις τεράστιες αυξήσεις στην Ενέργεια και στα βασικά για τη ζωή αγαθά», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, ενώ καταγγέλλει ότι εκτός από την «ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, τις επενδύσεις τους και τα αναπτυξιακά τους ταμεία», οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά «και τον πόλεμο».

«Ηρθε η ώρα να πούμε "Φτάνει πια - Ως εδώ"! Να πούμε ΟΧΙ στον πόλεμο των εκμεταλλευτών μας και στις λυκοσυμμαχίες τους, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ κ.λπ.! Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν υποχωρούμε από τη διεκδίκηση όλων όσα μας ανήκουν με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και συμφέροντα! Να δώσουμε το μήνυμα στους φαρμακοβιομήχανους ότι όσο κι αν έχουν προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουν ξεμπερδέψει με την υπόθεση της κλαδικής ΣΣΕ!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής οργανώνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σήμερα στη ΦΑΜΑΡ και στην ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, την Πέμπτη στη ΒΙΑΝΕΞ Παλλήνης και στην DEMO, και τη Δευτέρα 4 Απρίλη στη PHARMATEN.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ