Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για τις θέσεις εργασίας τους

Με σκοπό να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να αποκαλύψουν για μια ακόμη φορά τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα παραβρεθούν σήμερα, Τετάρτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου θα εκδικαστεί το αίτημα ανακοπής που έχει καταθέσει η κυβέρνηση ενάντια στην απόφαση του ίδιου δικαστηρίου για προσωρινό «πάγωμα» της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων.

Να θυμίσουμε ότι τα Σωματεία έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με προσωρινή διαταγή, «πάγωσε» τη διαδικασία μέχρι τις 6 Μάη, οπότε θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο η κυβέρνηση, μέσω του «ειδικού εκκαθαριστή», κατέθεσε το αίτημα ανακοπής της προσωρινής διαταγής, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις απολύσεις, στο ξεσπίτωμα των εργαζομένων και τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ.

Ο πολιτικός κατήφορος της κυβέρνησης φτάνει σε τέτοιο σημείο που εκβιάζει εργαζόμενους και Δικαιοσύνη και απειλεί ότι αν δεν γίνουν αποδεκτοί οι εγκληματικοί της σχεδιασμοί και δεν «ξεπαγώσουν» οι απολύσεις, οι εργαζόμενοι θα χάσουν ακόμα τις αποζημιώσεις και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων και να εκποιηθεί η ΛΑΡΚΟ «καθαρή» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επόμενος σταθμός η απεργία στις 6 Απρίλη

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, ανάλογα και με τα όσα προκύψουν από τις δικαστικές εξελίξεις, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος για να διασφαλίσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Επόμενος σταθμός του μεγάλου αγώνα που δίνουν είναι η απεργία στις 6 Απρίλη και η απεργιακή συγκέντρωση που προετοιμάζουν. Ωστόσο και ανάλογα με τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε άλλες αγωνιστικές δράσεις τις επόμενες μέρες. Αλλωστε, όπως τονίστηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων, η συνέχιση του αγώνα και οι επόμενες αγωνιστικές κινήσεις θα καθορίζονται «βήμα το βήμα».

Στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και ανάδειξης των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης εντάσσεται και η παρουσία στα δικαστήρια, σήμερα το πρωί.

Σε δήλωσή του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους», επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν εκβιάζονται».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήματα να αντικρούσει τους εργαζόμενους και «αντί να μας καλέσει και να λύσει το πρόβλημα με γνώμονα τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, μας λέει ότι αν δεν συμμορφωθούμε με τις απαράδεκτες αποφάσεις της θα είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν, στημένο πολιτικά, αποτέλεσμα της πολιτικής της».

Τα Σωματεία αναμένεται τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να προγραμματίσουν τη στάση τους για τη συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ