Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή»

Μαζική συναυλία την Παρασκευή 24/3 στη Λάρισα από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και το Παράρτημα του ΠΜΣ

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή!». Αυτό το μήνυμα έστειλαν εκατοντάδες μαθητές συμμετέχοντας στη συναυλία που οργάνωσε την Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Τη συναυλία στήριξαν με αποφάσεις τους το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων «e-food», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Νοσηλευτικής, ΣΔΟ, Εστιακών και Βιοχημείας, η Ενωση Γονέων, η Ενωση Γυναικών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών (dj).

Συμμετείχαν τα συγκροτήματα «ΣιΝτοΜι», Parhelion, «Μουσικόπαιδα», Magnets, «Εξαλλο» και ο Γιάννης Παγγέας. Επίσης εμφανίστηκαν ο Σπύρος Καβαλιεράτος και ο Λευτέρης Γάλλος από τον ΠΜΣ.

Χαιρετισμοί έγιναν από τον Φώτη Παπανικολάου εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τον Λευτέρη Γάλλο, πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ, και τον Βασίλη Κολτσίδα εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Ανάμεσα σε άλλα ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι στον τόπο του εγκλήματος, στα Τέμπη, θα στηθεί πλακέτα στη μνήμη των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας για τη μη συμμετοχή στην παραπάνω συναυλία, σημειώνοντας ότι η ΔΑΚΕ απάντησε αρνητικά, κατηγορώντας την ΑΣΕ ότι οδηγεί την ΕΛΜΕ στον ...«κατήφορο»! Ολα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες όπου οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά, και μάλιστα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 12 Μάρτη, ενώπιον χιλιάδων μαθητών, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και προεδρεύων στην ΕΛΜΕ ήταν και κεντρικός ομιλητής! Η ΑΣΕ σημειώνει χαρακτηριστικά για τη ΔΑΚΕ ότι «μάλλον στοχεύει στο να ξεχαστούν τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί κάνουν ζημιά. Να σκύψουν οι συνάδελφοι το κεφάλι και να "βάλουν πλάτη". Αυτός είναι ο "κατήφορος"» και καταγγέλλει την «αφωνία» και των υπόλοιπων, δηλαδή των ΣΥΝΕΚ και των «Παρεμβάσεων».

Με σύνθημα «Τραγουδάμε για να ανασάνουμε, τραγουδάμε για να κερδίσει η ζωή!», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Βόλου διοργανώνουν μεγάλη συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας: «Το έγκλημά τους δεν θα συγκαλυφθεί. Θα φροντίσουμε γι' αυτό!». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απρίλη, στις 9 μ.μ. έξω από τον ΟΣΕ, και τη διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων - Μηχανικών, Φυτικής Παραγωγής (Γεωπονίας) και Οικονομικού.

  • Μουσική συναυλία για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη διοργάνωσε την Κυριακή η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας, στα δικαστήρια, στην παραλία Πρέβεζας. Στη συναυλία συμμετείχαν μουσικά σύνολα της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ