Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Β. Τομπουλίδης υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Β. Τομπουλίδης
Ο Β. Τομπουλίδης
Ο Βασίλης Τομπουλίδης, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΟ, Θανάσης Σγούρος. Την παρουσίαση της υποψηφιότητας έκανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αφού πραγματοποίησε έναν απολογισμό της δράσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση", στο μέτρο των δυνάμεων των δύο δημοτικών συμβούλων, προσπάθησε να αποκαλύψει την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού, τις αιτίες, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο κόσμος, απορρίπτοντας αγωνιστικά την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Καταγγείλαμε, ενημερώσαμε, "κατεβάσαμε" δεκάδες σχέδια ψηφισμάτων (σχεδόν στο σύνολό τους απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία), προτείναμε άμεσα μέτρα για την πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τα σχολεία, τους ελεύθερους χώρους, το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, το περιβάλλον της πόλης, την προστασία του λαού από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες. Ομως, το πιο σημαντικό είναι ότι η παράταξή μας μπήκε μπροστά σε κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα προβλήματά τους».

Στην παρέμβασή του ο Βασίλης Τομπουλίδης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να κάνουν την πραγματική διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, «το κόκκινο ψηφοδέλτιο! Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, ελεύθερο χρόνο».

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
«Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων και στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν», είπε.

Αναφέρθηκε στην πείρα από δήμους όπου υπάρχει κομμουνιστής δήμαρχος, όπως η Πάτρα, που είναι ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα και σημείωσε: «Χρειάζεται ανάλογα παραδείγματα να πολλαπλασιαστούν στις επερχόμενες εκλογές, να δείξει ο λαός και τοπικά τη δύναμή του, να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να κερδίσει βήματα, να ανοίξει κι από αυτό το μετερίζι τον δρόμο μιας συνολικής ανατροπής. Με αυτή τη ματιά, στεκόμαστε ως υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές. Δίνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οργανώνουμε την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως έξω από αυτό σε συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, συμβάλλοντας στην οργάνωση εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην προώθηση αντιδραστικών ανατροπών και στην Τοπική Διοίκηση».

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ και της δημοτικής αρχής Ζέρβα ότι λίγο - πολύ συμβαίνει μια έκρηξη ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Χορτάσαμε εξαγγελίες, σχέδια και ανέξοδες υποσχέσεις από τους σημερινούς και τους προηγούμενους σε κεντρική εξουσία και στον δήμο. Για να μη μιλήσουμε για τις απίθανες καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό και το φιάσκο με τη δωρεά που δεν έφτασε τελικά για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Η δημοτική αρχή Ζέρβα (στήριγμα της κυβέρνησης της ΝΔ στην πόλη), παρά τα ελάχιστα πραγματοποιηθέντα έργα την τελευταία τετραετία, διαφημίζει, για παράδειγμα, το "μεγαλύτερο όλων των εποχών" Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 (50 εκατ. ευρώ). Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα έργα που έχουν περιληφθεί και στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά εδώ και πολλά χρόνια γιατί ποτέ δεν υλοποιούνται. Και αφορούν κατά βάση αστικές αναπλάσεις (πλατεία Αριστοτέλους, πλατεία Διοικητηρίου, ντεκ παραλίας κ.ά.) με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας».

Αναφέρθηκε ακόμα στα υποσυντηρημένα και παλιά σχολικά κτίρια σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης, που καθίστανται ευάλωτα σε περίπτωση σεισμού, αλλά και στη χειροτέρευση της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ), στην έλλειψη ελεύθερων χώρων κ.ά.

Και σημείωσε: «Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι μας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν στο επίκεντρο των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, όπως:

  • Η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, με βάση έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα, κατεστραμμένες υποδομές και περιουσίες.
  • Πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής και φοιτητικής στέγης χωρίς ιδιώτες, που να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής. Να μην υπάρχουν σήμερα μαθητές σε κοντέινερ.
  • Ολοκληρωμένη προστασία, διαχείριση και οικολογική ανόρθωση του μοναδικού πνεύμονα της πόλης, του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου.
  • Υπαρξη επαρκών και σύγχρονων υποδομών αθλητισμού για την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αθλητισμού, για να βρει διέξοδο η νεολαία και να στηριχθούν πραγματικά οι αθλητικοί σύλλογοι.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το ψηφοδέλτιό μας, μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης - αγώνα - αλλαγής στη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια κάλεσε τον λαϊκό - εργατικό κόσμο που ζει στη Θεσσαλονίκη με την ψήφο του να απαντήσει «αν θέλει δήμαρχο - διοίκηση - δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με τον λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, θα παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης ενάντια στους ισχυρούς».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Χρηστίδης, Ευθύμης Δημάκης, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς, ο δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κωνσταντινίδης καθώς και υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων Κώστας Σαπρανίδης.

Το βιογραφικό του Βασίλη Τομπουλίδη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και κατοικεί στην περιοχή της Ανω Τούμπας. Είναι δικηγόρος, παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 7 μηνών. Υπήρξε για χρόνια (1991 - 1999) αθλητής αντισφαίρισης στον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Ομιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης με σημαντικές διακρίσεις. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης και στον δήμο Καλαμαριάς. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ