Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παραμένουν στον «αέρα» οι εργαζόμενοι που μετακινούνταν σιδηροδρομικώς

Την αγανάκτηση των περίπου 200 εργαζομένων που μέχρι τις 28 Φλεβάρη μετακινούνταν καθημερινά με τα τρένα για να μεταβούν στην εργασία τους, οι οποίοι έχουν πληρώσει κάρτες διαδρομών και τώρα βρίσκονται στον «αέρα», εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει εδώ και τώρα και να πιέσει την εταιρεία να λύσει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, εδώ και έναν μήνα, οι τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι οι οποίοι πηγαινοέρχονταν καθημερινά με το τρένο στη γραμμή Λάρισα - Θεσσαλονίκη δεν έχουν ακόμη καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημά τους. Η «Hellenic Train» έχει δρομολογήσει λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου κάνει μόνο μία στάση στην Κατερίνη. Το πρωινό δρομολόγιο, που αναχωρεί και κάνει στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς, αναχωρεί στις 5.30 το πρωί και φτάνει τελικά στη Θεσσαλονίκη στις 9 π.μ., δηλαδή μετά από 3,5 ώρες!! Κατά τον ίδιο τρόπο, όποιος σχολάει μετά τις 2 μ.μ. από τους ενδιάμεσους σταθμούς μπορεί να φύγει με το δρομολόγιο των 5.40 μ.μ. από Θεσσαλονίκη που διαρκεί πάλι 3,5 ώρες! Ολα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα δρομολόγια προς και από Θεσσαλονίκη κάνουν μόνο μία στάση στην Κατερίνη. Που σημαίνει πρακτικά πως καθημερινά θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα κάνουν εκτός από 8 ώρες εργασίας κι άλλες 7 στη μετακίνηση, χωρίς να λογαριάζεται η αναμονή μέχρι την ώρα αναχώρησης.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισημαίνει ότι «ο τρόπος που επέλεξε η "Hellenic Train" όχι μόνο δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, αλλά αναγκάζει τους συναδέλφους να προσπαθούν να βρουν λύσεις μόνοι τους, όπως το να μετακινούνται και με δικά τους μέσα, για να είναι συνεπείς στη δουλειά τους, κάτι το οποίο τους εκθέτει επίσης σε κίνδυνο (οδήγηση μετά από ώρες δουλειάς, μετακίνησης κ.λπ.) καθώς και επιπλέον κόστος. Με τα όσα έχει επίσης ανακοινώσει με την υποτιθέμενη επανέναρξη των δρομολογίων δεν διευκρινίζει τίποτα για τα παραπάνω. Από 1η Απρίλη λέγεται ότι θα ξεκινήσουν ορισμένα τρένα και για Θεσσαλονίκη και ακόμα ούτε λόγος για το πώς μετακινούνται και πώς θα συνεχίσουν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι καθημερινά για την εργασία τους! Οπως επίσης είναι ερώτημα με ποιους όρους ασφάλειας θα γίνει αυτό, αν θα λυθούν ζητήματα που ανέδειξαν οι ίδιοι οι σιδηροδρομικοί. Ζητάμε από την "Hellenic Train" να βρεθεί τώρα λύση για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των εργαζομένων μέχρι την αποκατάσταση των δρομολογίων των τρένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ