Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Πετυχημένο ξαναντάμωμα με συνεστίαση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στον ανοιχτό χώρο «Ρυθμός» στου Ζωγράφου η συνεστίαση του συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό». Ηταν ένα πρώτο - μετά την πανδημία - ξαναντάμωμα που άφησε δυνατές συγκινήσεις, καθώς απόφοιτοι από όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ξαναβρέθηκαν, θυμήθηκαν τις εμπειρίες τους, αντάλλαξαν γνώμες και για τη σημερινή κατάσταση και διασκέδασαν πραγματικά.

Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του συλλόγου Απ. Χαρίσης στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες ο σύλλογος συνέχισε τη λειτουργία του με όσο δυνατόν καλύτερο τρόπο, συμμετέχοντας ταυτόχρονα τα μέλη του μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στις σημαντικές κινητοποιήσεις που έγιναν, ενώ ήδη προετοιμάζονται μια σειρά από δραστηριότητες στο πλαίσιο των ιδρυτικών σκοπών του συλλόγου. Δηλαδή πρώτα και κύρια την απάντηση στον αντικομμουνισμό και την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας μέσα από την προβολή της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού συστήματος, όπως και τη μελέτη των αδυναμιών και των παρεκκλίσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.

Οπως υπογράμμισε, ο σύλλογος προετοιμάζει μια ημερίδα για τον αντικομμουνισμό, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να ενισχυθεί η πρωτοβουλία των μελών του μέσα από τους τομείς δουλειάς που έχουν δημιουργηθεί και για άλλες εκδηλώσεις που είναι στα σκαριά. Επίσης σημείωσε ότι συλλέγεται οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή των φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και απηύθυνε έκκληση σε μέλη και φίλους του Συλλόγου να ανατρέξουν στο αρχείο τους και να δώσουν ένα αντίγραφο από αυτή την πολύτιμη εμπειρία.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα γλέντι με καλό φαγητό, καλή μουσική και χορό που κράτησε μέχρι αργά. Σε αυτό συνέβαλε η ζωντανή ορχήστρα από τους: Μαρία Λίτινα (τραγούδι), Γιάννη Κορφιάτη (μπουζούκι), Γιώργο Σχοινοχωρίτη (κιθάρα), αλλά και μέλη του συλλόγου που ανέδειξαν τα πολύμορφα ταλέντα τους πέρα από την επιστήμη τους, στη μουσική και το τραγούδι, κερδίζοντας το αμέριστο χειροκρότημα όλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ