Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Ενόψει και του 4ου κύματος της πανδημίας, επανέρχεται η ανάγκη μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απειλούνται με απόλυση τους επόμενους μήνες.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 32 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην Αιμοδοσία, στην Παιδιατρική, Πνευμονολογική, Ορθοπεδική, Νευρολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Μαιευτική/Γυναικολογική, Καρδιολογική - Μονάδα Εμφραγμάτων, Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική κλινικές, τα Βιοχημικό - Μικροβιολογικό και Παθολογοανατομικό εργαστήρια, τα Αναισθησιολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό, Γαστρεντερολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήματα και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη 2021», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 29 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και βοηθός θαλάμου, φαρμακοποιός και βοηθός φαρμακείου, τεχνικός, διοικητικοί, βιοχημικός), που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου, ενώ οι 104 συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2021, καλύπτουν τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση. Με απόλυση κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2022.

«Στα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 30 επικουρικοί και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες», σημειώνει το Σωματείο και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυσή τους - εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους - θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, όπου η πιθανότητα εμφάνισης 4ου κύματος της επιδημίας και η συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού σε συνδυασμό με την ανάγκη "αποκατάστασης" της λειτουργίας για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων παθήσεων, αυξάνουν τις απαιτήσεις για προσωπικό».

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι τυχόν απόλυση των χιλιάδων συμβασιούχων θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των ΚΥ, και απαιτεί:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).
  • Να ανακληθούν οι αποφάσεις της 20ής συνεδρίασης για το 2021 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΕ «Θριάσιο» που αφορούν την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανάθεση της καθαριότητας, της εστίασης και της φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες.
  • Να ενισχυθούν το «Θριάσιο» Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Aσπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία πολλαπλών εμβολιαστικών γραμμών.
  • Να αναμορφωθούν οι οργανισμοί του «Θριάσιου» Νοσοκομείου και των ΚΥ της περιοχής, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ