Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ
Πρώτη η Ελλάδα με 57% στις αρνητικές απόψεις για τη λυκοσυμμαχία

Την αρνητική άποψη που έχει η πλειοψηφία του λαού μας για την ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ καταγράφει εκ νέου έρευνα του αμερικανικού κέντρου ερευνών κοινής γνώμης «Pew», σύμφωνα με την οποία το 57% του λαού απάντησε πως έχει αρνητική γνώμη για το ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με μόλις 38% που ανέφερε θετική στάση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 10 χώρες (Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Βρετανία, Καναδά), όπως και στη Σουηδία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα να κερδίζει την «πρωτιά» στις αρνητικές γνώμες απέναντι στη λυκοσυμμαχία. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος όρος θετικής άποψης βρίσκεται το 61%, με πρώτη την Ιταλία (72%) και με οριακή αύξηση της τάξης του 1% - 4% από το 2009. Οι θετικές απόψεις για το ΝΑΤΟ έχουν μειωθεί σε πορεία χρόνων σημαντικά σε Γερμανία και Γαλλία, από 73% και 71% το 2009 αντίστοιχα, σε 59% και 51% φέτος.

Χωρίς όλο αυτό το ποσοστό να στέκεται απέναντι στο ΝΑΤΟ για τους ίδιους λόγους, η στάση αυτή δείχνει ότι παρά τις τεράστιες προσπάθειες ξεπλύματος του χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, τόσο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την τωρινή της ΝΔ, ο ελληνικός λαός δεν «πείθεται» να «συμπαθήσει» το ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες του οποίου πληρώνει δισεκατομμύρια από την τσέπη του.

Τι κι αν η ιμπεριαλιστική συμμαχία πληρώνει σχολεία για «εκπαιδευτικές εκδρομές» στα στρατηγεία της, τι κι αν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και του «διαβολικά καλού» Τραμπ και σήμερα της ΝΔ, μαζί με όλα τα αστικά κόμματα σε χορωδία μαζί με την αμερικάνικη πρεσβεία, λιβανίζουν τον δήθεν ρόλο του «προστάτη» και «εγγυητή» των κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι «κάθετα αρνητικές απόψεις» αυξήθηκαν σε 21% από 16% το 2019 (το 2020 δεν έγινε η έρευνα στην Ελλάδα) και οι «κάπως αρνητικές απόψεις» από 35% σε 36%, σε ένα συνολικό 57%, ιδιαίτερα μεγαλύτερο από το 30% του μέσου όρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ