Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σήμερα η συγκέντρωση στη Βουλή για την επαναλειτουργία του ως Γενικού Νοσοκομείου

Συγκέντρωση και στο «Ασκληπιείο» σήμερα στις 7 μ.μ.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, συνεχίζεται ο αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Θριάσιο», συνδικάτων και φορέων της Δυτικής Αττικής για την επαναλειτουργία του «Θριασίου» ως Γενικού Νοσοκομείου, την ενίσχυση του ίδιου και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού. Θα αναχωρήσει πούλμαν από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας στις 5.30 μ.μ.

Η νέα κινητοποίηση, σε συνέχεια της απεργίας που πραγματοποιήθηκε στο Θριάσιο Πεδίο τη Δευτέρα 12/4, αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις 15/4 στην Ελευσίνα. Mέχρι στιγμής καλούν τα εξής σωματεία: Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ «Θριάσιο», Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μόνο για Covid, που αφήνει ακάλυπτους τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή του Θριάσιου Πεδίου», σημειώνουν σωματεία και φορείς, επισημαίνοντας ότι ενώ παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού, η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid από 129 σε 213 δεν συνοδεύτηκε ούτε από "υπόσχεση" για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό».

Τα σωματεία καταγράφουν επίσης τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Και καταγγέλλουν την κυβέρνηση που «αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με Covid, αξιοποιούν την επιδημία για να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, εξασφαλίζοντας σίγουρη "πελατεία" στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία "μίας νόσου".

Υλοποιούν, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς.

Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται στο "Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας", που αποτελεί τη βάση για τα νέα μνημόνια και στο οποίο περιλαμβάνεται η λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγουν.

Στο «Ασκληπιείο» σήμερα

Σήμερα στις 7 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας και φορείς της περιοχής προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενάντια στην αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι αναστέλλεται η καθημερινή εφημερία και πλέον εφημερεύει κάθε 4η μέρα, στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια. «Την ώρα που μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχουν κλείσει την πόρτα σε ασθενείς άλλων νοσηροτήτων ("Θριάσιο", "Ερυθρός", "Σισμανόγλειο", "Τζάνειο", "Σωτηρία"), την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα και τα Λύκεια αυξάνοντας έτσι την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες,η αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του "Ασκληπιείου" έχει ως αποτέλεσμα να μένει σε ολόκληρη την Αττική μόνο το ΚΑΤ για την αντιμετώπιση του επείγοντος ορθοπεδικού περιστατικού», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της μέρας για τον καρκίνο του μαστού(2023-10-24 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εγκατάσταση LNG(2023-09-01 00:00:00.0)
Οχι στην εγκατάσταση μονάδας LNG στο λιμάνι του Κρόνου(2023-08-26 00:00:00.0)
Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο COVID!(2021-04-08 00:00:00.0)
Αντί να ενισχύεται κλείνουν κλινικές!(2021-02-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την Υγεία(2014-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ