Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον σ. Θανάση Καρτσιούκα

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Θανάση Καρτσιούκα, που «έφυγε» την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον κορονοϊό και μετά από σκληρή μάχη, που έδινε για τη ζωή του, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο.

Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στα Τρίκαλα και παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ.

Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, το φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που δεν πρόλαβε να μελετήσει - όπως συνήθιζε όντας συνδρομητής του «Ριζοσπάστη» - λίγα κόκκινα γαρίφαλα κι ένα απόσπασμα από τον «Πέτρινο χρόνο» του Γιάννη Ρίτσου τον συνόδευαν στο τελευταίο του ταξίδι. Το θλιμμένο κελάηδημα του κλαρίνου, η πονεμένη πενιά του μπουζουκιού και η σπαρακτικά ηλεκτρισμένη φωνή του γιου του Θωμά, όλοι τους νέοι Τρικαλινοί μουσικοί, τον ξεπροβόδιζαν λεβέντικα στο τελευταίο «αντίο» με τους στίχους του συντοπίτη Χρήστου Κολοκοτρώνη και το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Εγώ με την αξία μου».

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εξέφρασε «τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Φιλοθέη, στα παιδιά του Ελένη και Θωμά, σε όλους τους οικείους του», ενώ αναφέρθηκε στην αγωνιστική ζωή και δράση του, σημειώνοντας: «Ο σύντροφος Θανάσης ήταν παιδί του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Σωτήρη Καρτσιούκα. Με τον πατέρα εξορία, μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και συνδέθηκε με τις ιδέες και τη δράση του ΚΚΕ. Ανδρώθηκε στη βιοπάλη και στον ταξικό αγώνα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Τρίκαλα στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δούλευε αθόρυβα για να υλοποιούνται οι συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος, απ' όποιο πόστο κι αν του "χρέωνε" η Κομματική Οργάνωση των Τρικάλων. Ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Αχτιδικών Επιτροπών για αρκετά χρόνια, ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ως υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με τους συνδυασμούς που στήριζε το ΚΚΕ. "Φεύγει" και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής του προσφοράς και της κομμουνιστικής ανιδιοτέλειας. Γι' αυτή του την προσφορά, τη στάση του στη ζωή και τον αγώνα θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στην καθημερινή μας δράση».

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ