Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας σε λεωφορεία και σταθμούς του ΟΑΣΘ

Σε κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης καλούν σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, μετά και τον θάνατο ενός ακόμα εργαζόμενου του ΟΑΣΘ (τον 4ο σε ένα μήνα και τον 7ο στη διάρκεια του χειμώνα). Μια τραγωδία διαρκείας που επιβεβαιώνει ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με επιβάτες και εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημία.

Την κινητοποίηση οργανώνουν τα Σωματεία Οικοδόμων, Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Μισθωτών Τεχνικών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Σε ανακοίνωσή τους μιλούν για «εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης που κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματα για ενίσχυση των συγκοινωνιών» και καλούν σε μαχητική διεκδίκηση ενάντια σε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, εμβολιασμό των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και άλλα μέτρα πρόληψης της διάδοσης στα λεωφορεία και τους σταθμούς (μαζικά τεστ, καθημερινή υποχρεωτική θερμομέτρηση, πύκνωση δρομολογίων), επίταξη για όσο διαρκεί η πανδημία σε όλο τον διαθέσιμο στόλο οχημάτων που υπάρχει (ΚΤΕΛ και τουριστικά), προσλήψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες (τεχνίτες - οδηγοί).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ