Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Στον νομό Εβρου, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, περιόδευσε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος όπου συμμετείχαν επίσης ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο βουλευτής Γ. Δελής και ο Δ. Κλάδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον διοικητή και αργότερα από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Σωματείου. Ακολούθησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Β. Μαυρίδη, και επίσκεψη στο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στο Απαλό, όπου είχε συνάντηση με την επιτροπή πλημμυροπαθών, και με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας έως τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε έναν νομό όπου το αμερικανικό «αποτύπωμα» αυξάνεται, και από την εγκατάλειψη των αγροτών μέχρι το κλείσιμο Τμημάτων με τον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της περιοδείας ανέδειξε ότι τα προβλήματα αυτά «δένονται» με μια «κόκκινη κλωστή», έχουν τη ρίζα τους σε ένα σύστημα που γεννά κρίσεις και τις φορτώνει στην πλάτη του λαού με τη φτώχεια, την ανεργία, και ότι εκεί χρειάζεται να σημαδέψει και ο αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ