Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ»
Μόλις χτες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους ψυχικά ασθενείς

Στην προσωπική της φρουρά παρέπεμψε τα μέλη του Συλλόγου η υφυπουργός που επισκέφτηκε το νοσοκομείο

Στην πεπατημένη των επισκέψεων - αστραπή για ταρατατζούμ στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να κουκουλωθεί η αθλιότητα που επικρατεί, χτες η υφυπουργός και υπεύθυνη για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο του ΨΝΑ στο Δαφνί για τον εμβολιασμό των ασθενών έναντι της Covid-19.

Βέβαια, την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο εμβολιασμός των ασθενών (με τις σύνθετες απαιτήσεις περίθαλψης) που νοσηλεύονται στο ΨΝΑ «Δαφνί», ξεκίνησε μόλις χτες, δηλαδή μετά από τρεις μήνες! Το 50% του προσωπικού παραμένει ανεμβολίαστο και είναι στο «περίμενε» της «ροής των εμβολίων», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η μια από τις 2 Παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ήδη έχει γεμίσει με 18 ασθενείς Covid. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δύο παθολόγοι έχουν στην ευθύνη τους δεκάδες ασθενείς (Covid και non Covid) κάνοντας τη μια εφημερία μετά την άλλη. «Από τις 300 οργανικές θέσεις οι 150 είναι κενές. Εδώ και 18 μήνες μας λένε ό,τι θα γίνουν ...50 προσλήψεις. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Σταύρος Καλαρίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου στο Νοσοκομείο, και συνεχίζει: «Αντίθετα μετακίνησαν για τον Απρίλη τον έναν από τους δύο παθολόγους από το ΨΝΑ "Δρομοκαΐτειο". Μιλάμε για κοροϊδία. Το ΨΝΑ "Δαφνί" δεν έχει καν ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Οταν κάποιος επιβαρύνεται και χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ, ξεκινά αγώνας δρόμου από το να βρεθεί ασθενοφόρο έγκαιρα, μέχρι να βρεθεί κενό κρεβάτι σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο...».

Για όλους τους παραπάνω λόγους που χαλάνε τη μόστρα της εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνει η κυβέρνηση, «σαν τον κλέφτη και από την πίσω πόρτα με συνοδεία αστυνομικών, επισκέφθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί το νοσοκομείο μας η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, που είχε προγραμματίσει συγκέντρωση το μεσημέρι. «Αφού πρώτα έβγαλε φωτογραφίες για επικοινωνιακούς λόγους, παρέπεμψε την προσωπική της φρουρά να συνομιλήσει με μέλη του Σωματείου εργαζομένων που παραβρέθηκαν στο χώρο για να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Αλλωστε, όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Υγείας καθορίζει την πολιτική του με κλειστές τις πόρτες, με τις δυνάμεις καταστολής, με διώξεις και απολύσεις απέναντι στους υγειονομικούς, που με το φιλότιμό τους και με κατάθεση ψυχής στηρίζουν το ΕΣΥ», προσθέτει.

Καλπάζει ο ιός και στο «Δρομοκαΐτειο»

Την ίδια ώρα, το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» εξακολουθεί να «βράζει», μετρώντας δεκάδες πλέον κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς, ενώ πρόσφατα υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεπεράσει τα 90 και ως «μέτρο ενίσχυσης» αποφασίστηκε η μετατροπή του Γηροψυχιατρικού Τμήματος «Γεμέλειο» σε κλινική Covid-19, που στελεχώθηκε με ...ειδικευόμενους της Ψυχιατρικής. Ηδη άλλωστε έχουν καταγγείλει «τη γνωστική ανεπάρκεια στη διαχείριση ασθενών με λοίμωξη Covid-19 και των επιπλοκών της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ