Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώξεις υγειονομικών που αντιπαρατίθενται στην επικίνδυνη πολιτική

Το γεγονός ότι η απόλυση που μεθοδεύει η κυβέρνηση σε βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» είναι εκδικητική, ότι αποτελεί πολιτική δίωξη, επιβεβαιώθηκε πλήρως χτες με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον επίκουρο ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά, του οποίου η σύμβαση έληξε χτες, αντί να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, όπως γίνεται με τους άλλους επικουρικούς.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας, μιλώντας στη Βουλή, μην μπορώντας να κρύψει το μένος της κυβέρνησης σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται για τα αυτονόητα και αποκαλύπτουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπέλυσε άθλια επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή, τον οποίο κατηγόρησε για προπηλακισμό σε βάρος του, ενώ έφτασε στο σημείο να πει χωρίς να ντρέπεται ότι «υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να έσπειρε και τον κορονοϊό μέσα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αμέσως απαίτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη να πει καθαρά αν «δέχεστε τις αθλιότητες που εκστόμισε ο κ. Μαραβέγιας απέναντι στον πρόεδρο του Σωματείου του "Αγίου Σάββα"» και «δεύτερον, μετά από αυτό, θα σταματήσετε τις διαδικασίες απόλυσης του προέδρου;».

Αντίστοιχη ερώτηση έθεσε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός εδέησε να απαντήσει λίγο πριν κλείσει η Ολομέλεια, για να πει ότι «όποιος θεωρεί ότι καταπατούνται τα δικαιώματά του μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη», προσφέροντας πλήρη κάλυψη στις αθλιότητες Μαραβέγια και δείχνοντας ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Τα όσα αισχρά ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «στους αγώνες των εργαζομένων για να μην πεθαίνει ο λαός, απαντά με αυταρχισμό, τρομοκρατία, καταστολή, με διώξεις όσων αμφισβητούν και αντιπαρατίθενται στην πολιτική της».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ