Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλευρό του λαού της περιοχής για να καταργηθεί το ΚΥΤ και να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας είχε χτες το μεσημέρι ο Δ. Κουτσούμπας

Με τον δήμαρχο Ορεστιάδας
Με τον δήμαρχο Ορεστιάδας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Εβρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσε πως «είχαμε για ακόμα μία φορά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που αντιμετωπίζει ο δήμος».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΥΤ, λέγοντας πως «εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα. Χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας, σε κάποιες δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, μέχρι να φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Από αυτήν τη σκοπιά συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους, στους μαζικούς φορείς, στους συλλόγους, στα σωματεία, στον δήμο, που παλεύουν γι' αυτό το ζήτημα χωρίς ρατσισμό, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που ψάχνουν "στον ήλιο μοίρα"».

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας
Ψήφισμα με τα αιτήματά τους παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στα ζητήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, γιατί όπως είπε: «Βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό στο σύνολο της χώρας. Και εδώ στην περιοχή χρειάζονται διαρκώς μέτρα στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό».

Στελέχωση χρειάζονται και οι δημοτικές υπηρεσίες, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας: «Δεν μπορεί με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας δήμος σε μία κρίσιμη γεωστρατηγικά, να το πω κι έτσι, περιοχή της πατρίδας μας. Αρα από αυτήν τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο».

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας

Βγαίνοντας από το γραφείο του δημάρχου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας παρέδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το βασικό ζήτημα που έθεσαν ήταν να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές τους, αλλά και να μην κλείσουν οι σχολές τους εξαιτίας του πρόσφατου νόμου.

«Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί σας», τους απάντησε ο Δ. Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και στηρίζει τον αγώνα τους μέσα και έξω από τη Βουλή. «Τα έθεσα και στον δήμαρχο, τα θέτω και σε εσάς. Οτιδήποτε χρειάζεστε για να πιέσουμε την κυβέρνηση, τα υπουργεία, θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα μαζί σας», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ