Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης

Στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ
Στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ
Με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις συνεχίζεται η μεγάλη πολιτική εξόρμηση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, για τον ένα χρόνο πανδημίας.

Χτες, Πέμπτη, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους στην προβλήτα I του ΟΛΠ, με τη συζήτηση να στέκεται μεταξύ άλλων στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη για οργάνωση της πάλης για μέτρα προστασίας από την πανδημία ειδικά στους χώρους δουλειάς. Ο Γ. Πέρρος μίλησε μεταξύ άλλων για την ένταση της κρατικής καταστολής, αναδεικνύοντας ότι αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής. Αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που έρχονται, το νέο χτύπημα στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας πως μόνη απάντηση είναι η οργάνωση των εργαζομένων και ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης τους. Από τη μεριά τους εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα κρούσματα που καταγράφονται στον χώρο δουλειάς, χωρίς να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, στη μείωση των μισθών τους, στην εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και στην πάλη που αναπτύσσεται από το σωματείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στο Παράρτημα του «Μητέρα», η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του Κόμματος, μίλησε με το Σωματείο, με εργαζόμενους από την Κοινωνική Υπηρεσία, ψυχολόγους κ.ά. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η απόλυση των 150 εργαζομένων από τις προνοιακές δομές, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του μήνα. 14 είναι οι εργαζόμενοι που απολύονται από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα». Η βουλευτής του Κόμματος εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων. «Τα παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία μόνιμου προσωπικού», σημείωσε, καταδικάζοντας τις απολύσεις των εργαζομένων. «Πρόκειται για μια μορφή κακοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε βάρος τόσο των παιδιών όσο και των εργαζομένων.

Στο εργοτάξιο του Φαλήρου
Στο εργοτάξιο του Φαλήρου
Σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες:

-- Στις 6 π.μ., στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ), με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΠΕΝ, στην Κερατέα, με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στις κεντρικές υπηρεσίες του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λ. Μεσογείων), με επικεφαλής τον Γιώργο Κρητικό, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 10 π.μ., στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Ιλιον, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 11.30 π.μ., σε επισιτιστικά καταστήματα στην Πετρούπολη, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο, μέλος του ΤΓ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο λεωφορείων στον Βοτανικό, με επικεφαλής τον Κώστα Ρήγα, μέλος της ΕΠ Αττικής.


Στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»
Στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ