Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπαράθεση με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού

Σε μια αντιπαράθεση που στη μία της όψη έχει το στοιχείο της έντασης της καταστολής, που πάει μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική, και στην άλλη την ενσωμάτωση του λαού σε επιλογές εχθρικές προς τα συμφέροντά του, επιδίδονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και χτες.

Η μεν ΝΔ επιχειρεί να στρέψει τη συζήτηση σε ζητήματα που αφορούν την «ανευθυνότητα», επειδή υπάρχει το θέμα του κορονοϊού, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της για το όργιο καταστολής και για την αντιλαϊκή της πολιτική. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως «ενωτική δύναμη» κόντρα στην καταστολή, με στόχο να εγκλωβίσει το λαό, τη στιγμή που καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί και ο ίδιος ως κυβέρνηση είχε ...«τιμήσει» και με το παραπάνω αυτό ακριβώς.

Θράσος...

Χτες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», χαρακτήρισε «αδιανόητο - εν μέσω πανδημίας - να οργανώνονται τέτοιου τύπου πορείες (σ.σ. Νέα Σμύρνη) την ώρα που έχουμε τεράστια διασπορά του ιού. Είναι υγειονομική ασέβεια». Μια επιχειρηματολογία που τα κυβερνητικά στελέχη αναπαράγουν με θράσος όλες αυτές τις μέρες, ενώ η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο αρνείται να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, να λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να ανακουφίσει τους υγειονομικούς με μόνιμες προσλήψεις.

Ζήτησε δε «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» και «η αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους», αφού «χρειάζεται ενότητα», όπως το κεφάλαιο και τα κόμματά του βαφτίζουν την υποταγή στις επιδιώξεις της αστικής τάξης. Ολα για να επιβάλουν σιωπητήριο, τη στιγμή που η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας προωθεί και ψηφίζει σωρεία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, προκαλώντας λαϊκή οργή, αγανάκτηση και κινητοποιήσεις.

Αποσιωπώντας το όργιο καταστολής που εκτυλίχτηκε στις γειτονιές της Ν. Σμύρνης, η κυβερνητική εκπρόσωπος εστίασε στο εξίσου απαράδεκτο επεισόδιο της Κυριακής, όταν αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν ανηλεώς νεολαίους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, παραπέμποντας στην ...ΕΔΕ, στην «έρευνα» που γίνεται από την Εισαγγελία και τον Συνήγορο του Πολίτη, όπως και στις «προτάσεις» που - όπως είπε - θα φέρει ο πρωθυπουργός αύριο σε σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Παραπέρα, ενώ δεν έχουν πάρει τα αναγκαία μέτρα θωράκισης της δημόσιας Υγείας, ισχυρίστηκε ότι «ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία». Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κυβέρνηση και διάφοροι κύκλοι «έστησαν» το συγκεκριμένο σκηνικό προχτές στη Νέα Σμύρνη, ως άλλοθι για να αξιώσουν από το λαό ενσωμάτωση στους στόχους της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

...και αντιλαϊκοί εγγυητές

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φιλοτεχνήσει το προφίλ μιας δύναμης «ενωτικής» σε αντίθεση με τη «διχαστική» ΝΔ, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική και την ένταση της καταστολής. Οχι τυχαία, ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε χτες σε δήλωσή του να μιλήσει για «κοινωνική ειρήνη» που ο Κυρ. Μητσοτάκης και η παρούσα κυβέρνηση «δεν μπορούν να εγγυηθούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον ανήξερο για το γεγονός ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν χαρακτηρίζουν τους «αποτυχημένους», αλλά τους επιτυχημένους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που χρειάζεται το κεφάλαιο για να ανακάμπτουν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητά του. Είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιβολή της, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η δική τους διακυβέρνηση, που εφαρμόζοντας άγρια αντιλαϊκή πολιτική επιστράτευσε ουκ ολίγες φορές τα ΜΑΤ απέναντι στο λαό και στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση εκτός από την άγρια καταστολή καταφεύγει και στον χαφιεδισμό(2021-03-09 00:00:00.0)
Στήριξη και αλληλεγγύη στο λαό των ΗΠΑ(2020-06-03 00:00:00.0)
Κοροϊδία το προσωρινό «πάγωμα» της «αξιολόγησης»(2018-03-16 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους για την απεργία(2011-09-30 00:00:00.0)
Στημένο, στοχευμένο χτύπημα(2007-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ