Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται και αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Στη Μεσόγειο μπήκε το αεροπλανοφόρο των Αμερικανών «USS Dwight D. Eisenhower», συνοδευόμενο από αρμάδα κρούσης (Carrier Strike Group), σε μια προγραμματισμένη ανάπτυξη - όπως αναφέρεται επισήμως - στη ζώνη ευθύνης του 6ου Στόλου, προς υποστήριξη των «εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας σε Ευρώπη και Αφρική», με συμμετοχή και σε αυτήν την περίπτωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνολική δύναμη είναι ενταγμένα πάνω από 6.000 στελέχη, ενώ το αεροπλανοφόρο συνοδεύουν τα καταδρομικά «USS Monterey» και «USS Vella Gulf», και τα αντιτορπιλικά «USS Mitscher», «USS Mahan», «USS Thomas Hudner» και το «USS Laboon», που πριν από μερικές μέρες έδεσε στη Σούδα.

Σημειωτέον, στο πέρασμά του από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο, το αεροπλανοφόρο και συνοδά πλοία του έκαναν συνεκπαίδευση με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία του Μαρόκου, και φαίνεται ότι στο σχεδιασμό τους είναι και άλλες τέτοιες «κοινές δραστηριότητες» με κράτη «συμμάχους» και «εταίρους» της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται συνεκπαίδευση της αμερικανικής αρμάδας με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία, στη θαλάσσια ζώνη νότια της Κρήτης.

Θυμίζουμε ότι στην ίδια περιοχή έγινε πρόσφατα συνεκπαίδευση με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «FS Charles de Gaulle», στην αρμάδα του οποίου είχε ενταχθεί και η φρεγάτα «Κανάρης», ενώ αντίστοιχοι σχεδιασμοί υπάρχουν για το καλοκαίρι, οπότε αναμένεται στην περιοχή και το βρετανικό αεροπλανοφόρο «HMS Queen Elisabeth». Ολα στο πλαίσιο της βαθύτερης εμπλοκής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, στην κόντρα του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών

Τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Χανίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, τονίζοντας ότι για μία ακόμα φορά έστρωσαν «κόκκινο χαλί» για να υποδεχθούν τους εκπροσώπους της ΝΑΤΟικής βάσης του θανάτου στη Σούδα, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» εντός του μήνα.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Για μια ακόμη φορά, τόσο ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής υποδέχονται ως άλλους "μάγους με δώρα" τους φονιάδες των λαών στον τόπο μας, προσφέροντας ξανά γην και ύδωρ, και εκείνους που χρόνια τώρα μακελεύουν λαούς, ξεσπιτώνουν ανθρώπους από τις εστίες τους, εις το όνομα του κέρδους των πολυεθνικών, του κεφαλαίου και των εκφραστών του ιμπεριαλισμού».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων απαιτεί: Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό. Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ