Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Να ληφθούν μέτρα για τους νεοσύλλεκτους

Ξεκίνησε από χτες και συνεχίζεται τις επόμενες μέρες η κατάταξη των νεοσύλλεκτων σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, με την ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να είναι πολύ μεγάλη, δεδομένων και των κυβερνητικών ανακοινώσεων για αύξηση της θητείας το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων.

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει ιδιαίτερη σημασία να προστατευτεί η υγεία των στρατευμένων νέων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ιδιαίτερα μπροστά στην κατάταξη της νέας ΕΣΣΟ να αναλάβει τώρα η κυβέρνηση μέτρα για την ασφαλή, χωρίς συγχρωτισμό και δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ). Με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας τους για την κατάταξη και κατά τη διάρκεια της θητείας.

-- Να εξασφαλίσει το κράτος για όλους τους νεοσύλλεκτους δωρεάν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό έως 48 ώρες πριν από την κατάταξή τους.

-- Εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης προς τα ΣΥΠΟ, με αύξηση δρομολογίων όλων των Μέσων Μεταφοράς που εξυπηρετούν τη μετακίνηση των νεοσύλλεκτων.

-- Με την τοποθέτηση στη μονάδα τους να επαναληφθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ.

-- Κατά την είσοδο στο ΣΥΠΟ να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χορηγηθούν δωρεάν σε όλους τους νεοσύλλεκτους τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκες προστασίας, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης) για όλη την περίοδο που θα μείνουν εκεί.

-- Κάθε ΣΥΠΟ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε όλους τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τα στρατιωτικά μέσα μεταφοράς.

-- Να εξασφαλιστεί η τακτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων από εξειδικευμένα συνεργεία.

-- Να εξασφαλιστεί στα ΣΥΠΟ ειδικός, κατάλληλος και ασφαλής χώρος για την απομόνωση κάθε ύποπτου κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-- Να εξασφαλιστεί σε κάθε ΣΥΠΟ το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό με άμεση κάλυψη των κενών με ευθύνη της κυβέρνησης.

-- Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ενοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

Ευχόμαστε στους νεοσύλλεκτους καλή θητεία με υγεία και δύναμη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org