Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε υγειονομικούς

Μέσα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, λόγω της πολιτικής που υποτάσσει την υγεία του λαού στη λογική «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του, εντείνονται και οι κίνδυνοι για τους ίδιους και τους ασθενείς από τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας μέσα στα νοσοκομεία, όπου ήδη εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Στον «Ευαγγελισμό» εκτός εφημερίας τέθηκαν χτες το Ορθοπαιδικό τμήμα και η Νευροχειρουργική κλινική, μετά από κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές. Νοσηλευόμενοι ασθενείς από τη Νευροχειρουργική κλινική διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, «την προηγούμενη βδομάδα μια συναδέλφισσα διαγνώστηκε θετική όχι μετά από προληπτικό έλεγχο, αλλά τυχαία, αφού η ίδια προσφέρθηκε εθελοντικά να δοκιμαστεί ένα καινούργιο rapid test. Η συναδέλφισσα είχε ανεξακρίβωτα συμπτώματα ήδη μια βδομάδα πριν. Ολοι όμως και σε τέτοια περίπτωση συνεχίζουμε και ερχόμαστε στη δουλειά γιατί έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και δεν βγαίνει διαφορετικά το πρόγραμμα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα της διασποράς του ιού στην κοινότητα του νοσοκομείου μας».

Αντιμέτωποι με θετικά κρούσματα σε υγειονομικούς είναι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο με το ανάλογο προσωπικό και τα αντιδραστήρια για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Και μέσα σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία ακόμα και για να φτάσουν στη δουλειά τους, με την επικίνδυνη κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ,«η πρόσφατη τροποποίηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου λόγω των έκτακτων αναγκών δεν διευκολύνει στο ωράριο των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι πρέπει να τροποποιήσετε τα δρομολόγιά σας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο να μην περιμένουν άσκοπα εκτεθειμένοι στις στάσεις (...) Αιτούμαστε να τοποθετηθούν διπλά λεωφορεία τις ώρες συνωστισμού για να μπορούν οι επιβάτες να κρατούν την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ