Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεκάδες κρούσματα στις φυλακές Διαβατών

Συναγερμός έχει σημάνει στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 20 Οκτώβρη έως και χτες, στο πλαίσιο ελέγχων του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 66 κρούσματα εκ των οποίων τα 59 αφορούν κρατούμενους και τα 7 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά υψηλός καθώς έχουν διενεργηθεί περίπου 200 τεστ.

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, οι φυλακές Διαβατών έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες και έγινε ανακατανομή των κρατουμένων. Στην πρώτη ζώνη κρατούνται οι θετικοί στον κορονοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, η οποία ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, θα γίνουν καθολικά τεστ, τόσο στους κρατούμενους όσο και στο προσωπικό. Αναφορικά με τις μεταγωγές κρατουμένων, είπε ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο μέχρι να ελεγχθούν όλοι οι κρατούμενοι. Σημειώνεται ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στις φυλακές Λάρισας (1) και στις φυλακές Κέρκυρας (1), όπου επίσης διεξάγονται έλεγχοι.

Να σημειώσουμε ότι οι κρατούμενοι με επιστολή τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τις 27 Οκτώβρη, έθεταν το θέμα, όμως κανείς δεν τους απάντησε... Η τραγική εικόνα περιγράφεται και από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Διαβατά. Εξι συνάδελφοί τους μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί με κορονοϊό. Οι τρεις είναι ασυμπτωματικοί. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, η διεύθυνση των φυλακών τούς έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό. Στη φυλακή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι περίπου 560 κρατούμενοι και 100 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, κρούσμα εντοπίστηκε και στις φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου. Συγκεκριμένα, θετικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε φύλακας. Και εκεί καταγγέλλεται ότι δεν γίνονται έλεγχοι και διαγνωστικά τεστ στους κρατούμενους, ενώ στους φύλακες που ζητούν να υποβληθούν σε εξέταση, από το υπουργείο απαντούν ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει το τεστ ιδιωτικά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ