Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΒΑΛΑ
Κρούσματα κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε παιδική κατασκήνωση στο Ορφάνι του δήμου Παγγαίου, η διεύθυνση της οποίας αποφάσισε τη Δευτέρα να εκκενώσει στο σύνολό της την κατασκήνωση.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κατασκήνωση την Τετάρτη 21 Ιούλη και, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της κατασκήνωσης που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 24 Ιούλη, «στο πλαίσιο του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) κατασκηνωτών και εργαζομένων προέκυψαν αρκετές περιπτώσεις με θετικό αποτέλεσμα».

Αρχικά εκκενώθηκαν 14 βαγόνια στα οποία διέμεναν κατασκηνωτές, και όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση, ενώ εκπρόσωπος της κατασκήνωσης δήλωσε την ίδια μέρα σε τοπικό Μέσο ότι είχαν εντοπιστεί 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην ανακοίνωση η διοίκηση αναφέρει ότι η ανάρτηση έγινε 3 μέρες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, καθώς «προτεραιότητα της διοίκησης και των στελεχών αυτές τις τρεις ημέρες ήταν η μέριμνα για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατασκηνωτών και του προσωπικού».

Παρέμβαση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παγγαίου τονίζει μεταξύ άλλων: «Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη κατασκήνωση αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αρκείται στην έκδοση των γνωστών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, που στην πράξη κρίνονται ανεπαρκή (εκτός από "λάστιχο", σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, όπως συμβαίνει μπροστά στο άνοιγμα του Τουρισμού)».

Παράλληλα σημειώνει πως για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση, αλλά και γενικότερα, απαιτείται να γίνει πλήρης έλεγχος ως προς τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα, καθώς αποτελούν δομές με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις, οι οποίες πολλαπλασιάζονται εν μέσω πανδημίας. Απαιτεί:

«Να επανεξεταστούν τα μέτρα, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο αφορά και το ίδιο το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που ακολουθήθηκε. Ουσιαστική εποπτεία από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας και του κράτους. Να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να παρθούν πέραν των αναγκαίων αυτονόητων μέτρων - μαζικά, περιοδικά τεστ σε προσωπικό και παιδιά, μάσκες και αποστάσεις όπου είναι εφικτό, τακτική παρακολούθηση των παιδιών από την παιδίατρο - επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν τις ίδιες τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία της κατασκήνωσης (π.χ. συχνή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και, αν απαιτείται, πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού καθαριότητας, αποφυγή - στο μέτρο του δυνατού - ανάμειξης των κοιτώνων μεταξύ τους, πρόσληψη επιπλέον νοσηλευτή/ριας κ.ά.)».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org