Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλασιέ των εργολάβων της Υγείας η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΔΟΘ

Συμφωνίες με ιδιωτικά εργαστήρια και με τυράκι μια μικρή έκπτωση κλείνει η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για μαζικά δωρεάν τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ετσι, ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με διαγνωστικό εργαστήριο, για τεστ Covid σε ...προνομιακή τιμή για τα μέλη της ΕΔΟΘ και «τους συγγενείς πρώτου βαθμού». Θυμίζουμε πως τα σχετικά παζάρια είχαν καταγγείλει οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ όταν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ το έφεραν για συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ καλώντας τους να σταματήσουν να κλείνουν το μάτι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και να παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα και του διαφημιστή τους. ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ πρόβαλαν ότι είναι «πραγματιστές» ενώ οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ψηφίζοντας λευκό.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΔΟΘ ως πλασιέ των εργολάβων της Υγείας. Σχολιάζει ότι ενώ η πλειοψηφία «έχει κηρύξει "αναστολή λειτουργίας" ήδη από την προηγούμενη άνοιξη, ακολουθώντας τα πατήματα του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ και πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός (...) βρήκε τον χρόνο για να συνάψει συμφωνία με ιδιωτικό φορέα Υγείας».

Καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να τους απομονώσουν, να καταδικάσουν την επικίνδυνη λογική που προβάλλουν στο κίνημα και μάλιστα θέλουν να την ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι ως λύση για τα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ