Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία για όλους

Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία για όλους τους μαθητές, ζητάει το ΚΚΕ μέσω Επίκαιρης Ερώτησης προς την υπουργό Παιδείας.

Σε αυτήν σημειώνεται: «Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού, παρουσιάζει, όπως είναι κατανοητό, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που πρέπει να παρθούν υπόψη προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές.

Υπάρχει έντονα η αγωνία χιλιάδων γονέων που αδυνατούν να παρέχουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης υποδομών και του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Υπάρχει επίσης η αγωνία των εκπαιδευτικών, που προκύπτει από την έως τώρα μηδενική επιμόρφωση και προετοιμασία τους για αυτήν την πολύ σοβαρή διαδικασία, παρ' όλες τις κυβερνητικές διακηρύξεις.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδείχθηκε έντονα την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν υπήρξε αντίστοιχη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα πάνω από 250.000 μαθητές να μη συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Αλλωστε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με μήνυμα στα σχολεία ενημερώνει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε σχέση με τις ταχύτητες του ίντερνετ, τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και σε σπίτια που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά μαθητές.

Η παραπάνω κατάσταση οξύνει την ανισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη γνώση, υποβαθμίζει και ανοίγει δρόμους παρέμβασης στα σχολεία από ιδιωτικές εταιρείες, μέσω χορηγιών ή άλλων τρόπων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που υπογράφει την Ερώτηση, ζητά από την υπουργό μέτρα ώστε:

  • Να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων (π.χ. υπολογιστών, γρήγορου διαδικτύου).
  • Να διασφαλιστεί για όλους τους μαθητές ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εξ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης.
  • Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των απουσιών μαθητών που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.
  • Να επιταχυνθεί η αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν με ουσιαστικούς όρους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ