Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια για τη λήψη μέτρων προστασίας και στήριξης

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια διοργανώνει την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα: «Δεν μένουμε μόνοι, δεν είμαστε βουβοί, φωνάζουμε δυνατά κάτω από τις μάσκες!».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση, που «παρότι πέρασαν 7 μήνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αντί να φροντίσει να θωρακίσει το ΕΣΥ προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να φροντίσει για μέτρα ασφαλείας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ, αντί να φροντίσει να αραιώσει τις σχολικές αίθουσες με την πρόσληψη καθηγητών και δασκάλων, φρόντισε μόνο να εγκαταλείψει τον λαό στη μοίρα του». Αναφέρει ακόμα πως «από την άλλη, η πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων και η Ολομέλεια των Προέδρων αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα της μεγάλης μάζας των δικηγόρων!».

Ακόμα, «προκλητική και επικίνδυνη απόφαση» χαρακτηρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον κορονοϊό, που προβλέπει τη μερική λειτουργία των δικαστηρίων σε αρκετές διαδικασίες. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σημειώνει μεταξύ άλλων πως δεν έχει ληφθεί «κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων» στη Δικαιοσύνη και προσθέτει πως η νέα ΚΥΑ «μετατρέπει τη ζωή και την υγεία μας σε ρωσική ρουλέτα, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύει την άσκηση του επαγγέλματος με δεδομένο το συνολικότερο lockdown».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», απέναντι σε αυτή την κατάσταση, προβάλλει μία σειρά αιτήματα όπως: Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα δικαστήρια και να σταματήσει το αίσχος των εργολαβιών. Καθημερινές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων. Μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής.

Επίσης, διεκδικεί άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος, όπως: Αφορολόγητο όριο, κατάργηση κάθε είδους τελών και χαρατσιών, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και άμεση επιστροφή αυτής που έχει εισπραχθεί. Απαλλαγή (και όχι αναστολή) από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για όσο διάστημα διαρκέσει το lockdown, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους. Οχι στις απολύσεις. Καμία μείωση μισθού. Οχι στις αναστολές συμβάσεων, στην εκ περιτροπής εργασία και τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ