Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιστρατεύει αυταρχισμό απέναντι στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού
  • Εστειλε το Λιμενικό επιχειρώντας να διαλύσει αγωνιστική κινητοποίηση στον Βόλο
  • Προσαγωγές και πρόστιμα σε συνδικαλιστές και εκλεγμένους

Από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο εκπρόσωποι διοικήσεων σωματείων και φορέων της Μαγνησίας
Από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο εκπρόσωποι διοικήσεων σωματείων και φορέων της Μαγνησίας
Με αυταρχισμό επιχειρεί να απαντήσει η κυβέρνηση στον αγώνα σωματείων και φορέων για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που τον αφήνει εκτεθειμένο στην πανδημία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έστειλε άνδρες του Λιμενικού για να σταματήσουν τη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Σάββατο στον Βόλο σωματεία και φορείς της Μαγνησίας, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Στη συγκέντρωση που έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικήσεων από σωματεία και φορείς της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας και σωματείων από το χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, το Λιμενικό προσπάθησε να σταματήσει τη συγκέντρωση με απειλές για συλλήψεις. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό και η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά.

Ωστόσο, μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, κι ενώ αποχωρούσε ο κόσμος, το Λιμενικό προχώρησε στην απαράδεκτη προσαγωγή του Κώστα Στεργίου, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, της Εύης Καρυδάκη, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, και του Αποστόλη Ριζόπουλου, δημοτικού συμβούλου Βόλου, με την κατηγορία της «απείθειας γιατί δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση». Τελικά, οι κατηγορίες κατέρρευσαν, οι εκπρόσωποι των φορέων αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο!

Η πάλη του λαού δεν πρόκειται να φιμωθεί!

Πριν την προσαγωγή του, μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Κώστας Στεργίου σημείωσε: «Το Λιμενικό εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης προσπαθεί να διαλύσει και να κάνει και συλλήψεις σήμερα στη συγκέντρωσή μας. Τονίζουμε ότι το εργατικό κίνημα μαζί με τους συνταξιούχους και τους φορείς θα είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά του. Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να κατεβάσουν τα χέρια από το λαϊκό κίνημα. Να γνωρίζουν ότι το λαϊκό κίνημα ούτε φιμώθηκε και σε πιο μαύρους καιρούς ούτε πρόκειται να φιμωθεί, γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του. Η σημερινή μας κινητοποίηση στέφθηκε με επιτυχία όπως τη σχεδιάσαμε. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στο Νοσοκομείο».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλουν την απόπειρα των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών να διαλύσουν τη συγκέντρωση, καθώς και την προσαγωγή των συνδικαλιστών.

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δράση των σωματείων θα πέσει στο κενό, προσθέτοντας: «Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση της ζωής και υγείας του λαού, διεκδικώντας άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε σχολεία και χώρους δουλειάς. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με εντολές προς το Λιμενικό, να διαλύσει τη διαδήλωση έπεσε στο κενό».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προσαγωγές που έγιναν μετά το πέρας της συγκέντρωσης. Οπως επισημαίνει, «πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια, που δείχνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο λαό. Ακριβώς επειδή με την πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για το λαό επιφυλάσσει την "ποιοτική μετάβαση" στο θάνατο. Δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μέτρα που φέρνει τώρα σε περίοδο γενικού lockdown. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα θέλει τους αγώνες στο γύψο. Δεν θα της περάσει».

Η ΤΕ Μαγνησίας καλεί τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν την απαράδεκτη δίωξη και να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, δίνοντας απάντηση στην πράξη, στην καθημερινή πάλη, ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και τα σχέδια χτυπήματος των αγώνων θα πέσουν στο κενό!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ