Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη για άμεσα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στο 100%!

Σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας έκανε περιοδεία ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Από την περιοδεία στον Παλαμά Καρδίτσας
Από την περιοδεία στον Παλαμά Καρδίτσας
Στη Θεσσαλία βρέθηκε το περασμένο Σάββατο και χτες, Δευτέρα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, συνοδευόμενος από κλιμάκια των τοπικών Κομματικών Οργανώσεων, όπου επισκέφτηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές, για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών, να συνομιλήσει με τους πληγέντες κατοίκους και να τους μεταφέρει τις θέσεις του ΚΚΕ.

Η περιοδεία ξεκίνησε το Σάββατο οπότε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά και άλλους φορείς της περιοχής. Επειτα πραγματοποίησε περιοδείες στα χωριά Μεταμόρφωση, Καλογριανά και στα Μ. Καλύβια Τρικάλων. Χτες πραγματοποίησε περιοδείες σε χωριά των Φαρσάλων.

Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη στήριξη στους πληγέντες από το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, παρεμβαίνοντας σε κάθε επίπεδο, δήμο, Περιφέρεια, Βουλή, Ευρωκοινοβούλιο. Αλλωστε, όπως τόνισε, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά την άμεση αποζημίωση των πληγέντων για τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών. Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος κάλεσε τους πληγέντες να μην εφησυχάσουν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μέτρα και αποζημιώσεις, αλλά οργανωμένα και συλλογικά, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους άλλους μαζικούς φορείς, να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια και να προχωρήσει άμεσα σε αποζημίωση όσων επλήγησαν στο 100% της ζημιάς, χωρίς αστερίσκους, όρους και προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα κάλεσε το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να διεκδικήσει, παράλληλα με την αποζημίωση των πληγέντων και τον σχεδιασμό, την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών και τη συντήρησή τους.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι δράσεις αλληλεγγύης από κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας. Τα μέλη του Κόμματος βρέθηκαν δίπλα σε πληγέντες της πόλης για να μοιράσουν νερά, αφού υπάρχει πια σοβαρό πρόβλημα στην πόλη στο πόσιμο νερό, με ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ