Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρατσιστικές αντιδράσεις σε βάρος ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Ανακοίνωση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ

Την ακραία και ξενοφοβική αντίδραση μερίδας κατοίκων των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, με τη δημοτική αρχή να πρωτοστατεί, προκάλεσε η άφιξη ενός μικρού αριθμού ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης τις προηγούμενες μέρες. Με το που έγινε αντιληπτό ότι σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων μεταφέρθηκαν με λεωφορείο περίπου 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι καθώς και στελέχη της δημοτικής αρχής, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή τους, και δεν άφηναν ούτε καν τη μεταφορά νερού σε αυτά τα παιδιά.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αντιδραστικές ενέργειες (αποκλεισμός ξενοδοχείου, παροχής τροφίμων και υλικών) που έγιναν τις προηγούμενες μέρες κατά των ανήλικων προσφύγων στα Καμένα Βούρλα και τον εγκλωβισμό τους σε ένα χώρο όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως έχει καταγγελθεί. Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του δημάρχου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της διαμονής των προσφυγόπουλων, που βρίσκεται έξω από κάθε έννοια αλληλεγγύης και φιλίας των λαών και τροφοδοτεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σχετικά με τα προσφυγόπουλα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε ότι βρίσκονται εδώ χωρίς τη θέλησή τους και ότι είναι τα θύματα όχι μόνο του πολέμου και της φτώχειας, αλλά και της πολιτικής του εγκλωβισμού, της ΕΕ, που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα όλα αυτά τα χρόνια από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και τη στηρίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Επισημαίνουμε προς τους εργαζόμενους ότι χρειάζεται: Να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά τους στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να απομονώσουν τον αντιδραστικό εθνικισμό και να αντιπαλέψουν την καταστολή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ