Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς

Συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, στις 6.30 μ.μ., με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης της πόλης.

Προηγήθηκαν πικετοφορίες και εξορμήσεις για την ενημέρωση του χανιώτικου λαού για την επίσκεψη Πομπέο και τι σηματοδοτεί αυτή.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή μεταξύ άλλων «Και από εδώ, από τη Σούδα -ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας για την ενίσχυση και επέκταση των βάσεων- θέλει να στείλει μήνυμα ότι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εδώ, ενάντια στην ειρήνη, την ασφάλεια στους λαούς της περιοχής». Και καλεί το λαό της πόλης να διατρανώσει «Εξω ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ από τη χώρα μας! Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά! Η Σούδα λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Να καταδικάσουν την επίσκεψη Πομπέο και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ καλεί εργατικά σωματεία αλλά και κάθε εργάτη και εργάτρια η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα ξεσηκωμού στον χανιώτικο λαό ενόψει της επίσκεψης Πομπέο απηύθυναν τις προηγούμενες μέρες και οι ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ, ενώ το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στη Λαϊκή Αγορά των Χανίων.

Στο μεταξύ, πλατιά εξόρμηση ενάντια στην επίσκεψη του «υπουργού των πολέμων» πραγματοποιεί η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ σήμερα Τρίτη, με ραντεβού στις 6.30 μ.μ. στην Παναγίτσα Μασταμπά και στις 6.30 μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο Αλικαρνασσού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ