Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Στον Πειραιά το πλοίο - «υγειονομική βόμβα»

Τα πρώτα 12 κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Mein Shiff 6» της «TUI Cruises», το οποίο μάλιστα «εγκαινίασε» την «επανεκκίνηση» της κρουαζιέρας στη χώρα μας, παρά την αρνητική εμπειρία από το άνοιγμα του τουρισμού με τους όρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εντοπίστηκαν ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης και ενώ το πλοίο είχε ήδη αναχωρήσει.

Στο κρουαζιερόπλοιο, που αναμενόταν στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν γίνει μόνο 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, το οποίο αριθμεί 666 εργαζόμενους, ενώ στους επιβάτες που είναι 922, δεν έχει γίνει κανένας! Το αρμόδιο υπουργείο ισχυρίζεται μάλιστα ότι σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση, όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε από την 1η Αυγούστου στο «άνοιγμα» και της κρουαζιέρας, με τον υπουργό Τουρισμού να απευθύνεται στη Διεθνή Ενωση Κρουαζιέρας και τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου, γράφοντας σε επιστολή του ότι «όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα» και πως «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας»!

Στην ίδια επιστολή επικαλούνταν τα «πρωτόκολλα υγείας» και τα «πρότυπα της ΕΕ», που αποδείχτηκαν απλά ο φερετζές για να προσαρμόζονται τα μέτρα προστασίας στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως γίνεται και στην περίπτωση του Τουρισμού.

Με ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του πληρώματος και των επιβατών, σημειώνοντας: «Απαιτούμε με ευθύνη της εφοπλιστικής εταιρείας, της κυβέρνησης της ΝΔ, των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Υγείας, το πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων και μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας στους κατοίκους του Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ