Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Η κυβέρνηση «ανίκανη» και ο ίδιος «ανήξερος»

Στην «ανικανότητα» της κυβέρνησης απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και τις ελλείψεις στα σχολεία και τις συγκοινωνίες, αποκρύπτοντας ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν συνέπειες της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της δημοσιονομικής σταθερότητας για λογαριασμό του κεφαλαίου, δηλαδή της πολιτικής που και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μέχρι κεραίας. Και σε μια προσπάθεια να στήσει τον βολικό και για τους δύο δικομματικό καβγά, παρίστανε τον ανίδεο για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και για το «έγκλημα» που εδώ και χρόνια συντελείται σε βάρος του λαού, είτε με την υποβάθμιση της Υγείας είτε με την απουσία αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας κ.ο.κ.

Αποδίδοντας στην κυβέρνηση «αδυναμία διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας», είπε ότι γι' αυτόν το λόγο δίνει χρήματα στα ΜΜΕ «χωρίς όρους και κριτήρια», προκειμένου αυτά να την αποκρύπτουν. Μάλιστα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο και να μη δεχτούν τα χρήματα αυτά, αλλά να τα καταθέσουν προς ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση την κριτική του προς την κυβέρνηση, περιορίστηκε να της προσάψει το ότι καθυστέρησε να στείλει κλιμάκιο στην Καρδίτσα, καθώς ο πρωθυπουργός «πήγε μετά από έξι μέρες, σαν κλέφτης». Και αναφέρθηκε στις «ευθύνες τις διαχρονικές, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση», την ίδια στιγμή που στο «παλμαρέ» και της δικής του κυβέρνησης, όπως και του κόμματός του στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας (Αττική) καταγράφονται τεράστιες καταστροφές ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας σχεδίου αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων από καιρικά και άλλα φαινόμενα, της γύμνιας των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών που τα τελευταία χρόνια όλο και εντείνεται. Εφτασε μάλιστα να επικαλεστεί τις αποδόσεις της κυβέρνησής του στα υπερπλεονάσματα, λέγοντας ότι «είχε την υποχρέωση πλεονάσματος 3,5%» και γι' αυτό δεν χρηματοδοτούσε έργα και υποδομές για την προστασία από πλημμύρες και άλλες τέτοιες καταστροφές.

Τέλος, και δείχνοντας ότι ...ένας Αμερικανός ΥΠΕΞ «ενώνει» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε την αρχική αναφορά στο ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση Δένδια - Πομπέο περί «ιστορικής συμφωνίας» των Πρεσπών, που αργότερα απαλείφθηκε. Υπερασπιζόμενος τα έργα και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, κάλεσε τη ΝΔ «τώρα, που συμφωνούμε» να φέρει τις κυρώσεις των Συμφωνιών. «Σας περιμένουμε να υπερψηφίζετε όλοι μαζί την ιστορική αυτή Συμφωνία», ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης, περιγράφοντας με αυτά τα λόγια τη στρατηγική ταύτιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ