Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτιά στον Υμηττό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Βύρωνα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν αρχικά 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης το ΜΕΤΠΕ και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή και κατευθύνθηκε προς το δάσος. Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του Νεκροταφείου Παπάγου, στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από Λ. Αλίμου - Κατεχάκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό), στη Λ. Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Αλίμου - Κατεχάκη, και στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της συμβολής με τη λεωφ. Αλίμου - Κατεχάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπνός από τη φωτιά στον Βύρωνα είχε καλύψει μέρος του αττικού ουρανού, ενώ οι φλόγες ήταν ορατές από πολλές περιοχές. Μάλιστα, η φωτιά πλησίασε το Στρατόπεδο Σακέτα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει πρόβλημα. Η Αστυνομία με ντουντούκες ενημέρωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τη φωτιά.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα είχε εκδηλωθεί ακόμη μία πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, κοντά στις κεραίες, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο εντός λίγων ωρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ