Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παναττική σύσκεψη σήμερα για το συντονισμό του αγώνα

Με στόχο να εξασφαλίσουν, μέσα από την πάλη τους, τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, με όλα τα αναγκαία μέτρα που αυτό συνεπάγεται και με ευθύνη της κυβέρνησης, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ) προχωρούν σήμερα σε παναττική σύσκεψη για να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα.

Η σύσκεψη θα γίνει στο θεατράκι της Γκράβας, στις 6.30 μ.μ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται και στις 18 Σεπτέμβρη σε νέα μέρα πανελλαδικής δράσης για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης - στην Αθήνα στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα παίρνονται και τοπικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», αύριο Τετάρτη στις 18.00. Καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, σωματεία και μαζικούς φορείς να απαιτήσουν να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Αντίστοιχα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας έκανε χτες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», απαιτώντας να μη διαπιστωθεί καμία πλασματική υπεραριθμία, να γίνουν με πλήρη διαφάνεια όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές και τοποθετήσεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες λόγω κορονοϊού ανάγκες των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ