Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαγές στα πρόσωπα για καλύτερες υπηρεσίες στην ίδια πολιτική

Με εκλογή του Δ. Τζανακόπουλου στη θέση του γραμματέα του κόμματος και επαναβεβαίωση της προσήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στα προτάγματα του κεφαλαίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή. Στη θέση του Π. Σκουρλέτη, που τοποθετείται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο νέος γραμματέας έλαβε 110 θετικές ψήφους σε σύνολο 140 ψηφισάντων, ενώ υπήρξαν 29 λευκά και 1 άκυρο. Επίσης, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, που μέχρι τώρα κατείχε ο Αλ. Χαρίτσης, τοποθετήθηκε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι αδράνησε και δεν πήρε εγκαίρως περισσότερα και πιο γαλαντόμα μέτρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατηγορώντας τη για τη «μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα, μεγαλύτερη και από αυτή των πιο δύσκολων στιγμών της μνημονιακής περιόδου. Και τώρα μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο Αλ. Τσίπρας χρέωσε στην κυβέρνηση ότι μετέτρεψε «μια υγειονομική επιτυχία σε απόλυτο φιάσκο» και «παντελή έλλειψη στρατηγικής» για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, ενώ για τα Ελληνοτουρκικά εξέφρασε και πάλι «ειλικρινή διάθεση να συμβάλουμε σε μια εθνική πολιτική», ωστόσο κατήγγειλε «έλλειψη στρατηγικής απέναντι στην πιο επιθετική Τουρκία των τελευταίων δεκαετιών» και αλλαγή της «εθνικής γραμμής» της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια, που όπως περηφανεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σεβάστηκε. Στην πεπατημένη των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, υπέδειξε τις λυκοφιλίες του κεφαλαίου σαν ...στήριγμα για τη χώρα, ζητώντας ξανά «να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στον ευρωτουρκικό διάλογο, να πιέσει τους Ευρωπαίους να βάλουν και την τελωνειακή ένωση στο τραπέζι».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να πέσουν οι τόνοι προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ πιο αποτελεσματικά να επιχειρήσει τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας. «Καθώς επιχειρείται μια χυδαία παρέμβαση εχθρικών κέντρων στις διεργασίες μας, οφείλουμε να προχωρήσουμε χωρίς κρυφούς ή φανερούς υπολογισμούς», ανέφερε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά συναίνεση στην πολιτική που οδηγεί τον λαό από καταστροφή σε καταστροφή(2021-08-11 00:00:00.0)
Ετοιμος να στηρίξει «όπου χρειαστεί» την κοινή τους στρατηγική(2021-01-21 00:00:00.0)
Θέλει πιο πολλά και πιο γρήγορα για το κεφάλαιο(2020-09-02 00:00:00.0)
Βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ(2015-01-22 00:00:00.0)
ΣΕΒ - Βρυξέλλες με το ίδιο «εισιτήριο»(2014-06-07 00:00:00.0)
Καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία(2009-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ