Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη

Δήλωση στήριξης στα δίκαια αιτήματά τους από τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Κύμης προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη απαξίωση του νοσοκομείου και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωση και τη λειτουργία του.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν γίνονται χειρουργεία καθώς δεν υπάρχει κονδύλι για την αγορά των αναγκαίων υλικών, ενώ στο καρδιολογικό τμήμα, μετά την απόλυση των δύο επικουρικών, έχει απομείνει ένας καρδιολόγος, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών. Σοβαρό πρόβλημα έχει προκαλέσει και η απόφαση της 5ης ΥΠΕ, από τις αρχές του καλοκαιριού, να μετακινηθεί ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, απόφαση στην οποία δόθηκε παράταση και για τον Σεπτέμβρη, με το πρόβλημα να φτάνει στο απροχώρητο.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στο λαό της περιοχής για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κύμης και του λαού της περιοχής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο της Κύμης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.

Και προσθέτει: «Ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19 το Νοσοκομείο Κύμης όχι μόνο δεν ενισχύεται, αλλά αποδυναμώνεται, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση των μονάδων Υγείας στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου για τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, για την επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (επικουρικοί, ΟΑΕΔ κ.λπ.), για τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το ΚΚΕ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κύμης και όλων των δομών Υγείας της περιοχής. Είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματιών της περιοχής, της νεολαίας για τα δικαιώματά τους στην Υγεία και τη ζωή και μόλις πριν έναν μήνα το ΚΚΕ ανέδειξε αυτά τα προβλήματα με ειδική εκδήλωση στο Αλιβέρι και με Ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ έδωσε μάχη και συνέβαλε στην αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης σε Κέντρο Υγείας που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οπως τότε, όπως την προηγούμενη περίοδο, έτσι και τώρα είμαστε μαζί με το λαό της Κύμης και της γύρω περιοχής, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για καμιά υποβάθμιση του Νοσοκομείου, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Είμαστε μαζί με το λαό της Σκύρου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πλήρη στελέχωση σε σταθερή βάση, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

Σήμερα απαιτείται να αυξηθεί ουσιαστικά η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, να διασφαλιστεί για όλους χωρίς προϋποθέσεις η πρόσβαση σε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ