Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεν ξέρει τίποτα για την κατάσταση σε Υγεία, Παιδεία...

«Πρωτοφανές» είναι για τον τέως πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα το «κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στη χώρα», όπως είπε χτες στη Βουλή, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα εξελίσσονται τόσο αρνητικά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις, που, όπως είπε, σε πρώτη φάση άφησαν απροστάτευτη την οικονομία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας και σήμερα αφήνουν απροστάτευτη τη δημόσια υγεία για την οικονομία. Ετσι ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε ότι ούτε η οικονομία ούτε η Υγεία προστατεύτηκαν.

Πρόσαψε συγκεκριμένα στην κυβέρνηση ότι «άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, γιατί έτσι απαίτησαν οι ξένοι tour operators», προσπερνώντας ότι αυτή ήταν και η προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος της αρμόδιας τομεάρχη Τουρισμού.

Ανακάλυψε τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε μια προσπάθεια να ωραιοποιήσει τις τεράστιες ελλείψεις που κρατάνε χρόνια και η δική του κυβέρνηση όχι απλά δεν περιόρισε, αλλά διόγκωσε, ενισχύοντας παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας προς τέρψιν του ιδιωτικού τομέα.

Συνεχίζοντας την καταγραφή των προβλημάτων, όπως για το άνοιγμα των σχολείων και τις σχετικές διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, για τις οποίες άλλωστε και η κυβέρνησή του έχει βάλει το χεράκι της, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το κόμμα του δεν θα μείνει σιωπηλό.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη των λαθών του, όπως είπε, αντί να φορτώνει ευθύνες στους άλλους και συνέστησε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, εκπαιδευτικού προσωπικού, διπλές βάρδιες στα σχολεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ