Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΙΩΝΗ
Σαπίλα και διαφθορά ενός συστήματος που όμως «δεν είναι ποινικό αδίκημα»!

Eurokinissi

Το «καπάκι του υπονόμου» του σάπιου συστήματος που υπηρετούν από κοινού αστικές κυβερνήσεις και αστικές πολιτικές δυνάμεις πετάχτηκε πάλι χτες, με αφορμή την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η οποία αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τους τότε υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, διαρρέοντας μάλιστα και ηχογραφημένες συνομιλίες με τον πρώτο.

Μπορεί τα «φώτα του προβολέα» να εστιάζουν στα πιο επίμαχα σημεία που σχετίζονται με το αν υπήρχε ή όχι κύκλωμα εκβιασμών, όμως όλη η συνομιλία προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα. Είναι αποκαλυπτική του ύφους και του χαρακτήρα των συζητήσεων ανάμεσα σε εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων και τμήματα του πολιτικού προσωπικού. Ολα μπαίνουν στο τραπέζι. Επιχειρηματικά συμφέροντα και πώς θα εξυπηρετηθούν, επενδυτικά σχέδια, γεωπολιτικές συμφωνίες με παρέμβαση ιμπεριαλιστικών κέντρων - πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ - τα παραλειπόμενα της συμμαχίας με το Ισραήλ, ζητήματα που σχετίζονται με διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και άλλα πολλά. Η πραγματικότητα είναι ότι σε κάτι τέτοιες συζητήσεις και συναντήσεις - μια από τις πολλές είναι αυτή που είδαμε και που βεβαίως βγαίνουν στην επιφάνεια όταν κάποια συμφέροντα επιλέγουν να βγάλουν τα άπλυτα των άλλων στη φόρα - συζητιούνται κρίσιμα ζητήματα και παίρνονται αποφάσεις που επικυρώνονται πολιτικά από κυβερνήσεις και κοινοβούλια.

Οσο και αν σκίζουν τα ιμάτιά τους τα ΜΜΕ, λες και «ανακάλυψαν την Αμερική», ή η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που αξιοποιεί αυτόν το διάλογο στην αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι ότι κανένας τους δεν είναι αθώα περιστερά. Αυτό που βγήκε στην επιφάνεια είναι το πραγματικό πρόσωπο του σάπιου και αντιλαϊκού συστήματός τους, που καμουφλάρουν με «δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες». Ισχύει εξάλλου γι' αυτούς αυτό που ανερυθρίαστα και χαριεντιζόμενος ομολογεί ο «πρώτη φορά αριστερός» τέως υπουργός Ν. Παππάς, ότι «ο καπιταλισμός δεν είναι ποινικό αδίκημα»! Αυτή η φράση από την άλλη δείχνει και προς τα πού πρέπει να κινηθεί, ποιον πρέπει να βάλει στο στόχαστρο η αγανάκτηση του λαού απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα.

Ανακοινώσεις και αντιδράσεις

Στην ανακοίνωση με την οποία συνοδεύεται το υλικό, ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι «υπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μάη 2016» και πως «στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου "πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο", μου είπε ξεκάθαρα ότι "ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα" και ότι "ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω" ότι "κάποιοι βγάζουν λεφτά" και, μάλιστα, "πολλά λεφτά". Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος "έκανε το δικό του outsourcing"». Ισχυρίζεται ότι «στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε "να βγει να μιλήσει" ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι», ότι «δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μάρτη 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν "έξοδα" στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα» και άλλα τέτοια.

Τα παραπάνω, όπως αναμενόταν, έδωσαν παραπέρα «κλώτσο» στην κοκορομαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να κρυφτεί η ουσία.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως «αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά» έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς. «Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες», ανέφερε, καταγγέλλοντας ότι «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες - προϊόντα εγκλήματος - που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο "Novartis"».

Σε όλο αυτό το αποκρουστικό κλίμα προστέθηκε το Σαββατοκύριακο και το δημοσίευμα εφημερίδας («Παραπολιτικά») που επικαλείται την ύπαρξη εγγράφου της ΕΥΠ και, όπως ισχυρίζεται, αποκαλύπτει την ύπαρξη «παρακράτους» και «κυκλώματος» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο πρωτοστατούσε η σύζυγος του Πάνου Καμμένου και είχε ως στόχο ανάμεσα σε άλλα την εξόντωση συγκεκριμένων εκδοτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαργαριτάρι(2020-06-25 00:00:00.0)
Για «εγκληματική οργάνωση» μιλάει μάρτυρας(2020-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ