Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στην Πάτρα!

«Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στην Πάτρα. Να μην πατήσει το πόδι του ο μακελάρης των λαών στην πόλη μας!». Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ σε ετήσιο «αναπτυξιακό» συνέδριο που πραγματοποιούν μεγαλοεπιχειρηματικοί όμιλοι στην πόλη. Και καλεί το λαό της Πάτρας να βροντοφωνάξει ότι καμιά δουλειά δεν έχει ο Πάιατ στην πόλη, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Αχαΐας ξεκαθαρίζει ότι «στην πόλη των αγώνων, στο χώρο της "Achaia Claus", όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές, δεν ανεχόμαστε να βρεθούν αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο. Αυτοί που στη συνείδηση του λαού μας είναι οι φονιάδες των λαών!

Δεν είναι σε θέση ο κ. Πάιατ να μας μιλήσει για την ανάπτυξη, από την οποία "θα κερδίσουμε όλοι", γιατί:

  • Στις ΗΠΑ, για τη διάσωση των κερδών των αμερικανικών μονοπωλίων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια άνεργοι, ενώ η κρατική καταστολή που στρέφεται απέναντι στον "εσωτερικό εχθρό" της χώρας ευθύνεται για την αποτρόπαιη ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόιντ!
  • Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!
  • Με παρέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων, η Συρία αιμορραγεί για πάνω από 10 χρόνια τώρα, με το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιουργεί να αξιοποιείται από την αστική τάξη της Τουρκίας, αλλά και της Ελλάδας, για την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή!
  • Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!
  • Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί!

Απαιτούμε να μη δοθεί ο χώρος της "Achaia Claus" από την Τράπεζα Πειραιώς.

Εξω οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας!

Καπιταλισμός σημαίνει "I can't breathe"».

Επιστολή προς τη διεύθυνση της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Παράλληλα, σε επιστολή της προς τη διεύθυνση της εφημερίδας της Πάτρας «Πελοπόννησος», που υπογράφεται από την Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, Αγγελική Τσώλου, σημειώνεται:

«Οπως πληροφορηθήκαμε, στο φετινό καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της εφημερίδας σας, στις αρχές Ιουλίου, πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Φυσικά αποτελεί δικαίωμά σας η διοργάνωση δραστηριοτήτων σχετικά με τις διάφορες εξελίξεις, την επικαιρότητα και γενικά για ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο της Πάτρας, της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής μας, όπως κάνετε άλλωστε στα πολλά χρόνια ζωής της εφημερίδας σας, ζητήματα για τα οποία ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του.

Πιστεύουμε όμως ότι αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για εμάς αλλά και για ευρύτερο κόσμο, η συμμετοχή στο συνέδριό σας των εκπροσώπων των φονιάδων των λαών στη χώρα μας, που ευθύνονται και για σειρά εγκλημάτων εις βάρος του λαού μας κατά το παρελθόν, αλλά που και στις μέρες μας απεργάζονται βρώμικα σχέδια, με μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Ενας επιπλέον λόγος είναι και οι πρόσφατες εξελίξεις στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Σας καλούμε να μην αναλάβετε τέτοια ευθύνη και, ως διοργανωτές, να αποκλείσετε τη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ στο συνέδριό σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ