Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στις διεκδικήσεις τους

Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Ιούνη

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης στη Λάρυμνα
Από την πρόσφατη κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης στη Λάρυμνα
Στους ρυθμούς της προετοιμασίας του νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που προγραμματίστηκε για το Σάββατο 13 Ιούνη, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, κινούνται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που διαλύουν την επιχείρηση.

Η νέα κάθοδος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα αποφασίστηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων και αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και σχεδόν έξι μήνες. Αποτελεί παράλληλα δυναμική απάντηση στη συκοφαντική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ειδικός εκκαθαριστής και αναπαράγουν πρόθυμα τα «παπαγαλάκια» τους, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση «κοινωνικού αυτοματισμού», στη συκοφάντηση του αγώνα τους, στη μετακύλιση των ευθυνών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και στον αποπροσανατολισμό μέσα από την ανάπτυξη της σκανδαλολογίας και την απόκρυψη των πραγματικών αιτιών που έχουν οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ στην απαξίωση. Στο μεταξύ, ένας ακόμα μοχλός πίεσης για τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ είναι το πρόστιμο που προανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ, για κρατικές ενισχύσεις προς την επιχείρηση, κάτι που ως γνωστόν η ΕΕ θεωρεί παράνομο. Ετσι η ΕΕ και η κυβέρνηση κλιμακώνουν την πίεση προκειμένου να ξεμπερδεύουν, διευκολύνοντας την παράδοση του ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια και την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, συσπειρωμένοι πίσω από τα αιτήματα των Γενικών Συνελεύσεων για την απόσυρση του νόμου της ειδικής εκκαθάρισης, την ανάκληση των περικοπών σε μισθοδοσία, την επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων που πετσόκοψε ο ειδικός εκκαθαριστής, καθώς και την επαναφορά της εταιρείας σε πλήρη λειτουργία, την παραπέρα ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της μέσα από κρατική χρηματοδότηση, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων μέχρι την πραγματοποίση του συλλαλητηρίου.

Οπλα των εργαζομένων στον μακρύ αγώνα που έχουν ξεκινήσει, είναι η ενότητά τους και η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο μάλιστα της συνεδρίασης του Συντονιστικού των Σωματείων, αποφασίστηκαν μια σειρά από περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η αποφασιστικότητα, η ενότητα των εργαζομένων αλλά και η ετοιμότητά τους να κλιμακώσουν παραπέρα τον αγώνα τους φάνηκαν ξεκάθαρα στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τα γραφεία της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά έξω από το κτίριο «μπλοκάροντας» τον ειδικό εκκαθαριστή που εκείνη τη μέρα επισκέφτηκε το εργοστάσιο, ζητώντας επιτακτικά εξηγήσεις για τη συκοφαντική επίθεση σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ