Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Προετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία τους

Τη 48ωρη απεργία τους στις 21 και 22 Απρίλη προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας άμεση αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια που «τρέχουν» κυβέρνηση και εκκαθαριστής.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, προχτές πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του εργοστασίου στη Λάρυμνα, ενώ αντίστοιχες απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν για το σταμάτημα της εκκαθάρισης και της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, αλλά και για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της.

Σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καλεί επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας.

Να καταβληθεί άμεσα το Δώρο Πάσχα

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καταγγέλλει τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ζητά να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου για όλους τους υπευθύνους.

«Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους μέχρι τη Μ. Τετάρτη το απόγευμα. Σήμερα (σ.σ. χτες) Μ. Πέμπτη και στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δεν έχει καταβληθεί», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο στην επιστολή του προς κάθε αρμόδια αρχή, καταγγέλλοντας ότι κατάργηση των Δώρων εορτών δεν προβλέπεται ούτε καν στην κυβερνητική τροπολογία για την εκκαθάριση της εταιρείας, την οποία επικαλείται ο ειδικός εκκαθαριστής, αφού αυτή προβλέπει την περικοπή κατά 25% του συνολικού μισθολογικού κόστους μεσοσταθμικά.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «ο ειδικός εκκαθαριστής και η εταιρεία που συνεργάζεται με δική τους ευθύνη μέχρι σήμερα δεν μας έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένα ποιο θα είναι το ύψος των περικοπών που θα δεχτούν οι εργαζόμενοι στις μηνιαίες αποδοχές. Χωρίς να γνωρίζουμε αυτό, προκαταβολικά και "μπακαλίστικα" δεν καταβάλλει το Δώρο Πάσχα, την εξόφληση της μισθοδοσίας για το μήνα Μάρτιο και μας αφήνει τις γιορτές του Πάσχα εντελώς απλήρωτους».

Ταυτόχρονα, το κλαδικό Συνδικάτο χαρακτηρίζει ψευδή τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του μισθολογικού κόστους, καθώς και των χρεών της ΛΑΡΚΟ. Αναφέρει ότι κατά την ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας το ύψος του μισθολογικού κόστους παρουσιάστηκε στα 47 εκατ. ευρώ, ενώ 8 μέρες μετά και κατά τον διορισμό του εκκαθαριστή, το μισθολογικό κόστος παρουσιάστηκε εκατομμύρια ευρώ μικρότερο και χωρίς να έχει γίνει καμία περικοπή. Τονίζει μάλιστα ότι στο μισθολογικό κόστος που αναφέρθηκε κατά τον διορισμό του εκκαθαριστή, συμπεριλαμβάνονται παροχές προς τους εργαζόμενους που έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες.

Το Συνδικάτο Μετάλλου ξεκαθαρίζει ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες στόχο έχουν να ενισχύσουν την προβοκάτσια περί τάχα «καλοπληρωμένων» εργαζομένων και να στηρίξουν συνολικά τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της εκκαθάρισης και της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας δεν μπαίνει σε καραντίνα!(2020-04-14 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο - «τσεκούρι»(2020-04-11 00:00:00.0)
Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση και στη ΛΑΡΚΟ(2020-03-24 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν την αυριανή νέα Γενική Συνέλευση(2020-02-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απόπειρες υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων(2017-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ