Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Με εφόδιο την πετυχημένη 48ωρη απεργία προετοιμάζουν τις νέες κινητοποιήσεις

Από τη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δ. Κουτσούμπας
Από τη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δ. Κουτσούμπας
Σε νέα συνεδρίαση του συντονιστικού τους προχωρούν σήμερα Τρίτη τα Σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να κάνουν απολογισμό της 48ωρης πετυχημένης απεργίας την Πρωτομαγιά και την επόμενη μέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά και παράλληλα να προσδιορίσουν τις κινήσεις τους για το επόμενο διάστημα και την προετοιμασία των επόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί από τους εργαζόμενους μέσα στον Μάη.

Το συντονιστικό των σωματείων θα συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων του Αη Γιάννη στη Βοιωτία, έχοντας ως παρακαταθήκη την έμπρακτη επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας των εργαζομένων σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας να παλέψουν ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Με την καθολική συμμετοχή τους στις πρώτες δύο μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει, επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων που τους ανακοίνωσε ο ειδικός εκκαθαριστής. Να αποτρέψουν την έλευση επιπλέον αρνητικών εξελίξεων, όπως απολύσεις και επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ως αποτέλεσμα της ειδικής εκκαθάρισης και του σταματήματος ουσιαστικά της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα, εφόδιο αποτελεί η συνεχιζόμενη εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, που εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά την Πρωτομαγιά στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, με την παρουσία εκπροσώπων συνδικάτων και φορέων της περιοχής, καθώς και με την παρουσία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Προετοιμασία των επόμενων απεργιών και άλλων πολύμορφων δράσεων

Με αυτά τα θετικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την επικύρωση της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις με μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, αλλά και την αντίστοιχη αγωνιστική διάθεση που επικρατεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι διοικήσεις των Σωματείων καλούνται πλέον να οργανώσουν τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 15, 21 και 29 Μάη.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο μπαίνει ο προγραμματισμός παράλληλων πολύμορφων δράσεων, ώστε να αυξηθεί η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση και να ενισχυθεί η έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες, διεκδικώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την ειδική εκκαθάριση και την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού αναμένεται επίσης να συζητηθούν ο τρόπος και οι μορφές κλιμάκωσης του αγώνα, μπροστά και σε ενδεχόμενες νέες αρνητικές εξελίξεις, όπως οι απολύσεις εργαζομένων και η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους(2023-06-29 00:00:00.0)
O πολύμηνος αγώνας συνεχίζεται...(2022-06-11 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα. Δεν βγαίνουμε από τις δουλειές και τα σπίτια μας»(2022-02-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας(2021-10-14 00:00:00.0)
Νέα χρονιά με νέους αγώνες για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ(2021-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ