Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι

Συναντήσεις του βουλευτή του Κόμματος με στρατιωτικούς και πυροσβέστες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, υποστράτηγο Αγγελο Ιλαρίδη, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ακολούθησε συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών Ξάνθης (ΕΣΠΕΕ Ξάνθης), ενώ την Τρίτη είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕ Εβρου, Ιωακείμ Μοσχοβάκη. Στο πλαίσιό της έγινε ενημέρωση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΣΠΕΕ Ξάνθης και ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα αλλά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της Τετάρτης ο Ν. Παπαναστάσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνοδευόμενος από μέλη της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ επισκέφτηκε το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Νίκος Φρέγκογλου, Γραμματέας της ΚΟ Ξάνθης, και ο Κώστας Βογιατζής, δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του 212 ΚΙΧΝΕ, ανάμεσα σε άλλα θέματα συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το στρατιωτικό νοσοκομείο, στα «αχαρτογράφητα νερά» της πρόσφατης περιόδου της έξαρσης της πανδημίας, αλλά και ποιες είναι οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας. Ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως η περιοδεία του και η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσονται στη συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΚΕ αφενός να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και οι στρατευμένοι, αφετέρου με τη σειρά του να ενημερώνει άμεσα αυτό το προσωπικό για τις θέσεις του. Συζητώντας γενικότερα για τις ανάγκες του συστήματος Υγείας, ο Ν. Παπαναστάσης σχολίασε ότι δυστυχώς το σύστημα Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων σηκώνει τα ίδια βάρη με το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση. Τόνισε επιπλέον πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε βάρος του δημόσιου τομέα Υγείας, γιγαντώθηκε ο αντίστοιχος ιδιωτικός, με την επιλογή αυτή να αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας.

Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και η συνάντηση με τη διοίκηση και το πυροσβεστικό προσωπικό της ΠΥ Ξάνθης. Ο Ν. Παπαναστάσης συζήτησε επίσης με το συγκεντρωμένο προσωπικό της Υπηρεσίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τους ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το Πυροσβεστικό Σώμα, τις αποστολές τους και το νομικό πλαίσιο που διέπει την Υπηρεσία. Ενα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΥ Ξάνθης και τέθηκαν στη συζήτηση είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο μέσο του αστικού ιστού της πόλης, με αδυναμία πολλές φορές να επέμβει άμεσα σε πυρκαγιές, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στην πόλη. Ο βουλευτής τόνισε πως το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, με άμεση παρέμβασή του στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκτός πόλεως, κάτι που άλλωστε αποτελεί και πάγιο αίτημα των μέχρι σήμερα διοικήσεων.

Σήμερα Πέμπτη, ο Ν. Παπαναστάσης συνεχίζει την περιοδεία του στην περιοχή της Θράκης, με επίσκεψη στις 10 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ στην Κομοτηνή, ενώ στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες(2023-01-12 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών και επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες(2022-12-16 00:00:00.0)
Στη Θράκη ο Νίκος Παπαναστάσης(2020-05-20 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης ενόψει των εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία(2018-03-23 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γνώριζε για τις ελλείψεις από το Μάη!(2017-08-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γνώριζε τις ελλείψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από το Μάη!(2017-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ