Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΑΚΗ
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών και επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες, ενόψει των γιορτών, επίσκεψη στο 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον διοικητή του, γενικό αρχίατρο Θ. Μίχο.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ο Σάκης Βαρδαλής και ο Γιώργος Πυργελής, μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ο Αργύρης Κυλίμος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εβρου.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τα προβλήματα που παρουσιάζονται και πώς αντιμετωπίζονται. Υπογραμμίστηκε μάλιστα ότι ιδίως κατά το πρωινό ωράριο το προσωπικό καλύπτει μεγάλο αριθμό περιστατικών, τόσο από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους, όσο και πολιτών από τη γύρω περιοχή.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι γενικότερα για την επίλυση των προβλημάτων απαιτείται οργάνωση και η πάλη των ίδιων των στρατιωτικών, μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις τους. Ο αγώνας αυτός είναι επιτακτικός, καθώς όλες οι κυβερνήσεις, αντί να εφαρμόσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για τον λαό και τις ανάγκες του, προωθούν σταθερά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης, προς τέρψιν των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε αντιταχθεί παλαιότερα στην προσπάθεια κατάργησης του ΚΙΧΝΕ και συγχώνευσής του με το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η στάση αυτή του Κόμματος εκτιμήθηκε και συνεχίζει να εκτιμάται από τους εργαζόμενους εκεί.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο τα προβλήματα των στελεχών και των οικογενειών τους και να αγωνίζεται για την επίλυσή τους.

Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου του Κόμματος στην έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη, όπου έγιναν συναντήσεις με τον διοικητή, υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, και με αντιπροσωπεία της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΕΣΠΕ), η οποία απαρτιζόταν από τον πρόεδρό της και μέλος του ΔΣ της ΠΕΣ, συνταγματάρχη Χρήστο Ουζουνάκη, τον γενικό γραμματέα της και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ, επιλοχία Δημήτρη Αρβανιτούδη, και το μέλος του ΔΣ, επιλοχία Γιάννη Ψαλίδα.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σήμερα, καθώς έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμότειχου και τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμότειχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες οι ελλείψεις στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας(2023-01-14 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι(2020-05-21 00:00:00.0)
Στη Θράκη ο Νίκος Παπαναστάσης(2020-05-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2001-11-16 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο αντεπίθεσης και δράσης(2000-03-11 00:00:00.0)
Πουλούσαν μεταθέσεις σε αξιωματικούς(1996-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ