Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Αναπαράγει την ανιστόρητη ναζιστική συκοφαντία περί «γενοκτονίας του ουκρανικού λαού»

Το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα «90 χρόνια από το Holodomor» καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το ψήφισμα, αναπαράγοντας την ανιστόρητη προπαγάνδα, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι το «Χολοντομόρ» (η εξόντωση διά της πείνας στα Ουκρανικά) διαπράχθηκε «από το σοβιετικό καθεστώς» και πως «τα τωρινά ρωσικά εγκλήματα θυμίζουν το παρελθόν».

Στη σχετική συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Τα ιστορικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. Η λεγόμενη "γενοκτονία του ουκρανικού λαού" ήταν μια καλά επεξεργασμένη συκοφαντία της ναζιστικής προπαγάνδας με κατασκευάσματα που διασπάρθηκαν μετέπειτα από φιλοναζί μεγιστάνες του Τύπου, όπως ο Χερστ και ναζιστικές συμμορίες όπως του διαβόητου Μπαντέρα.

Οντως, στην Ουκρανία, τη Ρωσία το 1930-1932 υπήρχε ξηρασία, τύφος. Ομως αυτό που κρύβετε είναι ότι οι μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές σαμποτάρισαν τη συγκομιδή, τις αποθήκες και τα μηχανήματα, δολοφόνησαν στελέχη του σοσιαλιστικού κράτους, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Βεβαίως, δεν έχουν σχέση τα πραγματικά θύματα με τα αστρονομικά νούμερα της ευρωατλαντικής ψευδολογίας.

Επιχειρείτε να ταυτίσετε την καπιταλιστική Ρωσία, την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία, με την ΕΣΣΔ. Χρησιμοποιείτε τέτοιες αθλιότητες και κλιμακώνετε τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά νομοθετικά εκτρώματα όπως αυτό στην Πολωνία, ενώ από κοινού ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ μαζί με τη Ρωσία υιοθετείτε αυτά τα μυθεύματα παρά το μεταξύ σας ιμπεριαλιστικό σφαγείο στην Ουκρανία.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν φτιασιδώνεται με ιστορικές διαστρεβλώσεις και ψέματα. Η αλήθεια θα λάμψει, οι λαϊκές κατακτήσεις, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού είναι φάρος. Φωτίζουν τον δρόμο προς έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ