Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Μείνετε σπίτι» δίχως ρεύμα

Το γεγονός ότι γίνονταν αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά μέσα στην καραντίνα ομολογεί η κυβέρνηση, με τις ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, ότι τώρα θα χρηματοδοτηθεί η επανασύνδεση ρεύματος σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το μέτρο θα ωφεληθούν περίπου 1.205 νοικοκυριά που τους κόπηκε το ρεύμα έως και τις 30 Απρίλη, δηλαδή εν μέσω καραντίνας και ενώ στα μέσα Μάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος «διαλαλούσε» στα ΜΜΕ ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή ρεύματος για όσο καιρό διατηρούνται τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Με απλά λόγια, την ώρα που δουλειές χάνονταν, μαγαζιά έκλειναν και χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με το 800άρι για 45 μέρες, εάν και όταν το έπαιρναν, η κυβέρνηση τους έκοβε το ρεύμα και την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός ανερυθρίαστα υποσχόταν ψευδώς ότι δεν θα γίνουν αποκοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.

Κατά τ' άλλα, για την επανασύνδεση ρεύματος διατηρούνται τα χαμηλά εισοδηματικά όρια, καθιστώντας ελάχιστους όσους θα ωφεληθούν. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κριτήρια που ισχύουν και για τη λήψη του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Καλύπτεται το σύνολο της οφειλής για χρέη μέχρι 6.000 ευρώ, το 75% για χρέη 6.001 - 9.000 ευρώ, το 50% για χρέη 9.001 - 12.000 ευρώ και το 30% για χρέη 12.000 ευρώ και πάνω. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να μπαίνει σε πρόγραμμα διακανονισμού που θα εξοφλείται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org