Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «NOVARTIS»
Παρατείνεται το «σίριαλ» έως τις 30 Ιούνη

Με 175 ψήφους υπέρ, των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, και δύο άκυρα, εγκρίθηκε χτες μετά από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση βουλευτών της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου που καλείται να διερευνήσει η Προανακριτική Επιτροπή σε βάρος του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, για το ρόλο του στο σκάνδαλο «Novartis».

Από τους 180 βουλευτές που αριθμούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων που συμμετείχαν τελικά στην ψηφοφορία, οι τρεις που απουσίαζαν ήταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά και οι δύο βουλευτές του ίδιου κόμματος, Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, για «ανελαστικούς λόγους» σύμφωνα με τις επιστολές τους, δηλώνοντας ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν υπέρ. Δεν έγινε γνωστό σε ποιους ανήκαν τα δύο άκυρα.

Λόγω της διεύρυνσης πλέον του κατηγορητηρίου, η Προανακριτική Επιτροπή παίρνει παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιούνη, συνεχίζοντας το «γαϊτανάκι» της σκανδαλολογίας γύρω από το οποίο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί επιχειρούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στο σκάνδαλο της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αλλά και τις διαδικασίες - παρωδία, οι οποίες ανοίγουν και επικίνδυνους δρόμους, όπως με τη νομιμοποίηση των λεγόμενων «προστατευόμενων μαρτύρων».

«Δείγματα γραφής» δόθηκαν άλλωστε και χτες, με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας με ευθύνη της ΝΔ (η εφορευτική άνοιξε την κάλπη πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να επιστραφεί ψηφοδέλτιο που είχε ρίξει βουλευτής της ΝΔ χωρίς φάκελο, προκειμένου να μη χαρακτηριστεί άκυρο!), και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την ακύρωση της ψηφοφορίας - στην οποία δεν συμμετείχε - κ.ο.κ. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν επίσης Ελ. Λύση και ΜέΡΑ25, με τους πρώτους να απαιτούν τη στήριξη των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων και τους δεύτερους να κάνουν λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις κάλπικες αντιπαραθέσεις και τα παιχνίδια.

  • Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα ξεκίνησε η κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ