Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν θα επιτρέψουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Περιφέρειας για παλιές και νέες χωματερές

Αστυνομία εμπόδισε την είσοδο μελών του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ στο κτίριο του Συνδέσμου, την ώρα που μέσα γινόταν η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή

Η αστυνομία δεν επιτρέπει στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ να μπουν στο κτίριο του ΕΔΣΝΑ!
Η αστυνομία δεν επιτρέπει στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ να μπουν στο κτίριο του ΕΔΣΝΑ!
«

Ούτε στο Θριάσιο, ούτε στη Φυλή - Να κλείσει τώρα η χωματερή». Με ξεκάθαρο τρόπο χτες, για άλλη μια φορά, τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - Περιφέρειας, κατά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ στο Νέο Ψυχικό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και μαζικοί φορείς των συγκεκριμένων περιοχών.

Παράλληλα, κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση των Λεωφόρων Φυλής και Θηβών.

Σχεδόν με το «καλημέρα» της συγκέντρωσης, η αστυνομία εμπόδισε την είσοδο στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ σε μέλη του ΔΣ. Το γεγονός κατήγγειλε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Οπως δήλωσε, οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη, παρεμπόδισαν και δεν επέτρεψαν την είσοδο στα γραφεία του οργανισμού στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, Θοδωρή Σκολαρίκο και Θοδωρή Χαμαλίδη, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς χτες είχε προγραμματιστεί η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Από τη συγκέντρωση
Από τη συγκέντρωση
Παράλληλα, καταγγέλθηκε η παρουσία εντός του κτιρίου των γραφείων του ΕΔΣΝΑ διμοιρίας της ΥΜΕΤ, η οποία μπήκε από την πίσω πόρτα. Ζητήθηκε δε να αποχωρήσει η αστυνομική δύναμη. Επίσης, σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε ο Θ. Σκολαρίκος στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, σχετικά με την παρουσία της αστυνομικής δύναμης στον χώρο, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ απάντησε λέγοντας ότι αυτή είναι για την ασφάλεια των εργαζομένων! Επιπρόσθετα, ο Θ. Σκολαρίκος ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ.

Κάλεσμα για τις 5 Ιούνη

Στην κινητοποίηση μίλησαν επίσης ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, o Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, και η Δημοφίλη Χαλκιώτη εκ μέρους των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, διεκδικώντας «να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Καμία επέκταση - καμία νέα χωματερή. Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος του λαού». Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ούτε στο Θριάσιο, ούτε στη Φυλή - Να κλείσει τώρα η χωματερή», «Μιλάνε για ανάπτυξη, μιλάμε για ζωή - Να κλείσει τώρα η χωματερή» και «Εδώ, εδώ, με αγώνα μαζικό - Γιατί εμείς δεν ζούμε με το σκουπιδαριό». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη μεγάλη κινητοποίηση στις 5 Ιούνη.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ