Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι σε άλλη μια επιχειρηματική δραστηριότητα υψηλής όχλησης

Νέα ρυπογόνα εγκατάσταση σε μια περιοχή που υποφέρει από τη δυσοσμία

Φωτ.αρχείου
Φωτ.αρχείου
Να πει «όχι» στη δημιουργία της νέας μονάδας παραγωγής Ενέργειας της «Elpedison» και να βάλει τη δική του σφραγίδα, κόντρα στα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, καλεί το λαό η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφάσισε τη χορήγηση άδειας στην «Elpedison» για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 826 MW, στις εγκαταστάσεις του ομίλου των ΕΛΠΕ, στο δήμο Δέλτα.

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τοποθετείται ενάντια στη δημιουργία της νέας αυτής μονάδας και υπενθυμίζει ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ προχωρά στη νέα βιομηχανική εγκατάσταση ενώ ακόμα έχει εκκρεμότητα με την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, για τη χρόνια δυσοσμία - ρύπανση που προκαλείται από τη δραστηριότητά του.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί τα ΕΛΠΕ δεν έχουν ακόμα υλοποιήσει ούτε καν τα μέτρα που συμφώνησαν τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές με την κυβέρνηση. Αντίθετα, προχωράνε σε μια νέα επένδυση 400 εκατ. ευρώ για μια νέα δραστηριότητα υψηλής όχλησης, χωρίς να έχουν λύσει τα προηγούμενα προβλήματα που δημιούργησαν».

Αναδεικνύει ακόμα τον «υπαρκτό και μεγάλο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, αφού συνεχίζεται και ενισχύεται η απαράδεκτη γειτνίαση βιομηχανικών μονάδων και χώρων κατοικίας» στην περιοχή.

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τους αγώνες τους, να πουν «όχι» στη δημιουργία της νέας μονάδας της «Elpedison» και να απαιτήσουν: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση. Να πραγματοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Να υποβληθούν στις ενδεδειγμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους. Ολες οι απαιτούμενες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν σε δημόσια νοσηλευτική μονάδα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org