Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους»

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γ. Πρωτούλης μιλά στους συγκεντρωμένους
Ο Γ. Πρωτούλης μιλά στους συγκεντρωμένους
Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μίλησε στους συγκεντρωμένους.

«Είμαστε - επισήμανε - στο ίδιο έργο θεατές. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε αυτήν την πόρτα, σε αυτά εδώ τα στενά, για τον ίδιο λόγο και μας αντιμετωπίζουν ακριβώς με την ίδια συμπεριφορά. Την ίδια εικόνα, περίπου τις ίδιες συνθήκες, ζήσαμε και τον Αύγουστο. Οταν σε μία εν κρυπτώ διαδικασία, χωρίς καν να ενημερωθούν ούτε καν τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, με πολιτική συμφωνία, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην κυβέρνηση, της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου με τον καινούργιο περιφερειάρχη που είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, τον Γ. Πατούλη και με διάφορα "εξαπτέρυγα", γνωστά, που τους στηρίζουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτήν τη διαδικασία, δηλαδή, τι να κάνουν, να προκηρύξουν διαγωνισμό για τη δημιουργία μίας νέας τεράστιας χωματερής για τα επόμενα 20 - 30 χρόνια στην ίδια περιοχή, στον ίδιο χώρο, που λειτουργεί μέχρι τώρα η χωματερή, πρώτα των Λιοσίων, μετά της Φυλής, εδώ και 60 χρόνια, δηλαδή.

Και όχι μόνο αυτό. Αποφάσισαν να επεκτείνουν τη χωματερή που ήδη υπάρχει. Να την μεγαλώσουν, να την πλατύνουν, να την σηκώσουν και να φτιάξουν μια τεράστια χωματερή ακριβώς στην ίδια περιοχή. Γι' αυτό βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χτες) εδώ. Μετά από παλινωδίες, μετά από την ίδια την πίεση των φορέων, των σωματείων της περιοχής, μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια, από τον Αύγουστο, από την ορκωμοσία, ακόμα, της νέας περιφερειακής διοίκησης μέχρι σήμερα, καθυστέρησε αυτή η διαδικασία. Και εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την καραντίνα, την πανδημία, δηλαδή, ότι ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του για λόγους υγείας - και με τις κυβερνητικές αποφάσεις - εκμεταλλεύτηκαν αυτήν τη διαδικασία για να περάσουν πάλι μέσα στη νύχτα, χωρίς να ενημερωθεί κανένας, χωρίς να συζητηθεί πουθενά, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα αντίλογου για όλα αυτά τα θέματα, πέρασαν ένα νομοσχέδιο νύχτα, που δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να στήνονται χωματερές, ακόμα και δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και σε ζώνες απόλυτης προστασίας του περιβάλλοντος - σε λίγες μέρες θα τους δείτε να δείχνουν, τάχα, την ευαισθησία τους για το περιβάλλον - όχι μόνο να γεμίζουν τα βουνά ανεμογεννήτριες, αλλά να φέρουν και το καινούργιο "φρούτο", τη δυνατότητα εργοστασίων καύσης, αυτής της καρκινογόνας διαδικασίας.

Και "πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις", έρχονται πάλι, με την ίδια εν κρυπτώ διαδικασία, με μαφιόζικες μεθόδους, να περάσουν, ξανά, έναν διαγωνισμό, να ανοίξουν υποτίθεται τους διαγωνισμούς, λες και δεν ξέρουμε ποιες εταιρείες θα πάρουν το διαγωνισμό... Δύο είναι. Τις αποφάσεις τις υπογράφουν συγκεκριμένοι εργολάβοι. Αυτοί είναι μέσα τώρα. Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ δεν τους επιτρέπουν να μπούνε, αλλά οι εκπρόσωποι των εταιρειών είναι μέσα. Γι' αυτό και έχουν βάλει την αστυνομία και τα ΜΑΤ από το πρωί να τους φυλάξουν μην πάθουν τίποτα... οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Αυτοί είναι που κάνουν κουμάντο. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν κουμάντο, κερδοσκοπούν, κερδοφορούν από τον καρκίνο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση"», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, «δεν έμεινε μόνο στην πολιτική καταγγελία. Με έναν ογκωδέστατο φάκελο κάναμε μηνυτήρια αναφορά και την καταθέσαμε ενάντια σε κάθε υπεύθυνο για να αναζητήσουν και τα δικαστήρια, όχι φυσικά τις πολιτικές ευθύνες, αλλά ακόμα και ποινικές ευθύνες που υπάρχουν γι' αυτό το έγκλημα που συνεχίζεται. Δεν μπορεί ο κόσμος να πεθαίνει από τον καρκίνο και όλα να είναι μέλι - γάλα. Την καταθέσαμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρουσία του εισαγγελέα Περιβάλλοντος. Μας έχουν ενημερώσει ότι οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει. Παρότι οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, και ενώ γνωρίζουν ότι αυτό το έγκλημα που συντελείται τώρα, δηλαδή η νέα χωματερή - 8.000.000 κυβικά μέτρα χωρητικότητας - φτιάχνεται στην ίδια περιοχή και μάλιστα σε ζώνη απόλυτης προστασίας. Βλέπετε ποια είναι η εικόνα. Είναι μπροστά μας. Η αστυνομία να προστατεύει τους εκπροσώπους των εταιρειών - δεν πας να κάνεις μήνυση... Συμπέρασμα: Χρειάζεται η εργατική - λαϊκή πάλη, ο λαός μόνο μπορεί να επιβάλει λύση με τον αγώνα του. Εδώ είμαστε και θα συνεχίσουμε. Δεν μας κολλάει τίποτα, ούτε ιός ούτε καραντίνα. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση σε σύσκεψη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής με θέμα τις πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ(18/6/2020)
Δεν θα επιτρέψουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Περιφέρειας για παλιές και νέες χωματερές(21/5/2020)
Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόφαση για νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή(24/3/2020)
Απαίτησαν ανάκληση της απόφασης για τις νέες χωματερές(30/1/2020)
Τέρμα πια στην υποβάθμιση! Οχι άλλος καρκίνος!(28/8/2019)
Φρένο σε εργασίες στη χωματερή(27/9/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org