Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Πρόγραμμα δράσης ενόψει των εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία

Την εκλογική της Διακήρυξη εξέδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», ενόψει των εκλογών στην Ενωση Υπαλλήλων Πυρoσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθούν στις 31 Μάρτη και την 1η Απρίλη.

Οπως επισημαίνεται στη Διακήρυξη «με τις αρχαιρεσίες κλείνει μια ακόμα διετία που η διοίκηση της Ενωσης είναι παντελώς απούσα από την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, που συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται. Με συμμάχους τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης και παρά τις όποιες κοκορομαχίες, η διοίκηση έχει προχωρήσει στην πλήρη απαξίωση της Ενωσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε ακόμα μια ευκαιρία να πάει χαμένη και στις επερχόμενες εκλογές με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε τις παρατάξεις "Πρώτα Πυροσβέστες" - "Δημιουργική Συμμαχία" - "Νέα Πορεία" - "Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες".

Τους γνωρίζουμε από παλιά. Είναι οι πρώην παρατάξεις ΔΑΚΥΠΣ, ΠΑΣΚΠ, ΑΕΠΠ, που, αφού στήριξαν με νύχια και με δόντια την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, άλλαξαν όνομα για να θολώσουν τα νερά και να συνεχίζουν να στηρίζουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν και με την πλήρη απαξίωση της Ενωσης. Τελευταίο κατόρθωμα ο παραλίγο τορπιλισμός της διαδικασίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων και κατ' επέκταση της διαδικασίας των εκλογών».

Στη συνέχεια, η Διακήρυξη επισημαίνει πως «ως πυροσβέστες αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων εργαζομένων και έχουν την ίδια αιτία, που είναι οι αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές. Το πετσόκομμα των μισθών μας, που ειδικά στους πιο νέους συναδέλφους είναι μισθοί πείνας, το τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, το ξήλωμα του κανονισμού μεταθέσεων, η διατήρηση της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων και πενταετών συναδέλφων μας, η απλήρωτη υπερεργασία».

Μπροστά στις εκλογές, η ΕΑΚΠ πραγματοποιεί περιοδείες στις ΠΥ και στα ΠΚ της Κεντρικής Μακεδονίας όπου παρουσιάζει τις θέσεις της. Συγκεκριμένα, περιοδείες θα γίνουν το Σάββατο στην ΠΥ Σερρών στις 9.15 π.μ., στο ΠΚ Νέας Ζίχνης στις 11.30 π.μ., στο ΠΚ Ροδολίβους στη 1 το μεσημέρι, στο ΠΚ Σιδηρόκαστρου στις 5.45 το απόγευμα και την Κυριακή στο ΠΚ Νιγρίτας στις 7 το βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες(2023-01-12 00:00:00.0)
Διεκδικεί καλύτερη οργάνωση πυρασφάλειας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας(2019-08-09 00:00:00.0)
Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό(2017-10-14 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γνώριζε για τις ελλείψεις από το Μάη!(2017-08-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γνώριζε τις ελλείψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από το Μάη!(2017-08-09 00:00:00.0)
Απαράδεκτες μετακινήσεις πυροσβεστών(2017-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ